Sutjeska u Banjaluci: Greške iz CFL su zabranjene u Evropi

Nikšićani spremni za iskušenje u Banjaluci - danas od 16.30 gostuju Borcu u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

6179 pregleda 6 komentar(a)
Sutjeska želi prvu pobjedu u sezoni, Foto: Fk Sutjeska
Sutjeska želi prvu pobjedu u sezoni, Foto: Fk Sutjeska

Sutjeska je u prva dva kola crnogorskog šampionata osvojila samo bod, primila je tri gola u remiju s Petrovcem, izgubila je u derbiju protiv Budućnosti...

Očekivao se bolji početak Nikšićana, ali skromnih prvih 180 prvenstvenih minuta mogu da se tolerišu ako tim Dragana Radojičića danas zablista - od 16.30 je rival Borcu u Banjaluci u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Očekuje nas jako teška utakmica. Borac je napravio odličnu i skladnu ekipu, to za nas predstavlja veliki izazov. S druge strane, možemo da igramo s Borcem i imamo kvalitet da prođemo ovu prepreku - rekao je Radojičić pred okršaj sa timom iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sutjeska mora da bude hrabra, mora da dokaže da je bolja od tima koji je u sezoni 2010/11. osvojio do sada jedinu titulu prvaka BiH.

- Izaći ćemo hrabro i muški, mogu da obećam da će momci dati sve od sebe. Ne postoji ekipa u regionu protiv koje ne možemo da igramo, a ako budemo u pravom izdanju, bez grešaka koje smo pravili u prvenstvenim mečevima, sigurno da možemo da napravimo dobar rezultat - jasan je Radojičić, koji u odbrani neće moći da računa na Stefana Cicmila i Aleksandra Šofranca, vjerovatno ni Darka Bulatovića.

Borac je u posljednjem meču šampionata BiH izgubio od Širokog 3:0, ali taj meč nije prava slika mogućnosti današnjeg protivnika.

- Najveća opasnost su četiri igrača koja nisu nastupila na posljednjem meču. To su Ziljkić, Vranješ, Zakarić i Lukić. Tu je i vezista Danilović. Oni mogu da nam naprave dosta problema, do sada su ih svima napravili. Borac je veoma disciplinovana i organizovana ekipa, ali se nadam da smo se detaljnom analizom pripremili za sve te opasnosti. Svakako nas očekuje rovovska borba tokom 90 minuta, možda čak i u produžecima, nikad se ne zna - najavljuje Radojičić.

Golman Vladan Giljen vjeruje da može da presudi - iskustvo.

- Svake godine igramo evropske utakmice, imamo dosta iskustva i očekujem prolaz, što je sasvim normalno. O protivniku znam da je iskusan tim, da ima nekoliko dobrih individualaca i projekat da pokuša da dođe to titule u Premijer ligi BIH - rekao je Giljen.

Prvenstvo BiH je stiglo već do petog kola, Banjalučani imaju tri pobjede i dva poraza...

- Uigraniji su, ali mi smo tokom mjesec priprema veoma dobro radili. Što se tiče takmičarskih utakmica, sigurno da bi bilo bolje da smo ih imali više od dvije, ali šta je tu je - navodi iskusni čuvar mreže.

Sutjeska mora da zaboravi poraz od Budućnosti ako želi da prođe u drugu rundu kvalifikacija.

- Stajali smo taktički dobro na terenu, na momente igrali dobro. Nije bilo velikih grešaka kao u meču protiv Petrovca. Ne razmišljamo o tome šta je bilo, jer vrijeme ne možemo da vratimo. Idemo utakmicu po utakmicu, sada mislimo samo na Borac - zaključio je Giljen.

Jagodić: Cijenim Sutjesku, ali ako smo pravi - prolazimo

Borac je nakon devet godina na evropskoj sceni i niko u Banjaluci ne želi da se internacionalna sezona završi već danas.

- Ako smo pravi, a mislim da jesmo, proći ćemo u drugo kolo i ispisati istoriju - rekao je trener Borca Vlado Jagodić i dodao:

- Sutjesku izuzetno cijenim, jer je ekipa koja četiri godine igra evropska takmičenja u kontinuitetu. Bili smo dva puta državni prvaci, što znači da imaju kvalitet, iskustvo igranja takvih utakmica i na to ćemo obratiti posebnu pažnju. Maksimalno vjerujem u svoje momke, mislim da smo svjesni situacije, znamo šta dobijamo ovim duelom. Odlučiće pristup od prve sekunde - kaže Jagodić.

Bonus video: