Katalonski lobi spreman da odvede Mesija u Siti

Barsa se i dalje nada da ima osnova za pravnu borbu s Mesijem, ali svjetski mediji javljaju da Fifa, niti Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) ne mogu da spriječe Mesija da ode iz kluba

6900 pregleda 0 komentar(a)
Čeka se Mesijeva odluka, Foto: Twitter
Čeka se Mesijeva odluka, Foto: Twitter

Dan nakon što je Lionel Mesi zvanično zatražio raskid ugovora s Barselonom, Mančester siti je klub kojem se daju najveće šanse da dovede Argentinca.

Pep Gvardiola, sportski sektor koji je kompletan katalonski, veliki prijatelj Serhio Aguero - sve su to razlozi zbog kojih bi Mesi mogao da karijeru nastavi na „Etihadu”, ali za ovakav posao je potrebno vrijeme i novac koji Siti sigurno ima, ali je pitanje smije li da ga troši zbog finansijskog fer-pleja...

Barsa se i dalje nada da ima osnova za pravnu borbu s Mesijem, ali svjetski mediji javljaju da Fifa, niti Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) ne mogu da spriječe Mesija da ode iz kluba.

Barselona je prije dva dana najavila da će tražiti da se ispuni otkupna klauzula od 700 miliona eura, jer Mesi ima ugovor do 30. juna 2021. godine. Mesijev advokatski tim tvrdi da u ugovoru postoji klauzula po kojoj je on nakon svake sezone slobodan igrač, dok „blaugrana” smatra da je taj član ugovora istekao krajem juna.

Ko je u pravu po tom pitanju, odlučivaće sud, i to katalonski jer su ugovori ovjereni u Barseloni. Ali, sa sportske strane, klub je nemoćan - Mesi može da ide. Finansijski sporovi i nesuglasice to ne mogu da spriječe.

- Barselona i Leo su kao brak, gdje obje strane međusobno daju tako mnogo. Mislim da je budućnost pozitivna i optimista sam. Naša je ideja da gradimo tim oko najvažnijeg fudbalera svijeta. Želimo da novi pobjednički ciklus vodi najbolji fudbaler svijeta, najbolji u istoriji - rekao je novi sportski direktor Barse Ramon Planes.

Malo ko mu je povjerovao da je to moguće, djeluje da je Mesijeva budućnost daleko od „Nou kampa”. U igri je navodno i Mančester junajted, situaciju prati i Inter, dok se male šanse daju i Juventusu i Pari Sen Žermenu. Bajern, kako tvrde njemački novinari, nije spreman za napad na fudbalera koji je šest puta osvajao Zlatnu loptu...

- Mesi ima novi klub i mislim daje to Inter. U Italiji su manji porezi, tamo je Kristijano Ronaldo i žele atraktivnim potpisima da revitalizuju fudbal, što daje veliku prednost kada su u pitanju marketinška prava u ugovorima - istakao je Mesijev bivši menadžer Đozep Marija Mingela.

Bonus video: