Vermezović nakon dvije sedmice priprema: Na pravom smo putu

Budućnost u utorak putuje u Antaliju na dvonedjeljne pripreme. Pejaković, Mitrović i Popara na transfer-listi
85 pregleda 3 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
FK Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.01.2018. 13:09h

Trener Budućnosti Vladimir Vermezović sumirao je utiske nakon prve dvije nedjelje rada u Podgorici.

U intervju za zvanični sajt Budućnosti, 54-godišnji stručnjak govorio je o stanju ekipe, mlađim kategorijama, dosadašnjem toku priprema. kao i prelaznom roku.

"Utisci su više nego dobri. Igrači su maksimalno usresređeni na svoje obaveze, ponašaju se profesionalno i s tim vezi nema problema. U protekle dvije nedjelje napravljena su brojna testiranja, profesor Kemal Idrizović i njegov saradnik Nikola Vukčević rade kondicioni dio, za sada nemamo problema sa povredama osim onih sitnije prirode zbog promjene podloge. Što se tiče tehničko-taktičkih elemenata, moji saradnici Jelenić i Džudović, kao i trener golmana Belojević rade perfektno i posebno me raduje što smo priključili sedam-osam mladih fudbalera koji će putovati s nama u Antaliju", kazao je Vermezović.

"Gledao sam nekoliko utakmica mlađih kategorija, ima mnogo talentovanih i igrača i uvjeren sam da treneri u omladinskoj školi rade vrlo dobar posao sa svojim selekcijama. Mislim da Budućnost ne smije da se zadovoljava samo prvim mjestom, već kao vodeći brend u Crnoj Gori da bude pokretač svih fudbalskih stvari u zemlji, te da utakmice Lige Evrope i Lige šampiona budu redovno dešavanje u Podgorici".

Budućnost je juče u prvoj rijateljskoj utakmici poražena od Iskre sa 1:0.

"Rezutat na pripremnim utakmicama je apsolutno u drugom planu. Igrali smo dva poluvremena u različitim sastavima, s tim što su u drugom dijelu šansu dobili najmlađi prvotimci, koji su skoro priključeni iz omladinaca. Iako smo izgubili meč, moglo se vidjeti da posjedujemo veliki potencijal i kvalitet, a samo od rada i njihove volje zavisi da li će oni postati ozbiljni fudbaleri. Dobiće šansu na utakmicama, naročito pripremnim, u skladu sa svojim godinama i u odnosu na protivnika".

Prelazni rok je u toku, Budućnost je dovela četiri nova fudbalera - Petra Grbića, Milana Đurišića, Vladana Adžića i Slavka Damjanovića.

"Prelazni rok je odrađen na visokom i profesionalnom nivou. U skladu sa trenutnom situacijom na tržištu, finansijskim aspektom kao i našim potrebama odradili smo dobar prelazni rok, iako mnogi smatraju da je prelazni rok dobro odrađen samo ako se dovede zvučno ime. Ne bavimo se spoljnim stvarima, u narednih šest mjeseci ćemo pažljivo birati nova pojačanja, s posebnim akcentom na strance".

"Stranci moraju da prave razliku u odnosu na ostatak ekipe, posebno u evropskim utakmicama, a smatram u protivnom da ne treba nužno dovoditi igrače sa strane, već ta sredstva koristiti za razvoj fudbalera iz omladinske škole. Nećemo kupovati igrače samo da bi popunili mjesta, profesionalno i temeljno ćemo sastavljati listu pojačanja i Budućnost neće biti klub koji udomljava fudbalere", kazao je Vermezović.

Mitrović, Pejaković i Popara na transfer listi

Budućnost su u dosadašnjem toku prelaznog roka napustili Momčilo Raspopović, Alen Melunović, Janko Simović i Marko Vukčević, a danas su još tri fudbalera svtavljena na transfer listu.

"U skladu sa svim što sam rekao, napravili smo transfer listu na kojoj su se našli Filip Mitrović, Ivan Pejaković i Nikola Popara. Oni su slobodni u izboru novog kluba i ja im ovim putem želim svu sreću u nastavku karijere, kao i u privatnom životu, uz zahvalnost na svemu što su uradili za klub" , rekao je Vermezović.

Polazak za Antaliju zakazan za utorak

Budućnost u subotu igra sa Rudarom, a u utorak putuje u Antaliju.

"Putujemo u utorak u Antaliju i ostajemo dvije nedjelje. Imaćemo četiri dobre provjere, gdje će šansu dobiti svi fudbaleri i gdje ćemo polako brusiti formu za utakmicu koja nas najviše zanima u takmičarskom smislu, a to je 20. februar i gostovanje u Golubovcima", istakao je Vermezović.

Budućnost u drugi dio sezone ulazi sa 13 bodova zaostatka za vodećom Sutjeskom, a plasirala se u polufinale Kupa.

Bonus video: