Zidan ostavljen na milost i nemilost Nejmaru

Real je sinoć doživio novi udarac, eliminisan je iz Kupa Španije, porazom od Leganesa u Madridu (2:1), Zidan priznao da mu je to bila "najteža noć u karijeri", ali i da je svjestan da je njegov posao u opasnosti
3 komentar(a)
zidan, Foto: Reuters
zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2018. 11:50h

Zinedin Zidan je dvije godine uživao u slavi, koju mu je donijela klupa Reala, a sada se bori za "goli život".

Igračka, ali i trenerska legenda "kraljevskog kluba", shvatio je kako je bilo njegovim prethodnicima na mjestu na kome se porazi ne praštaju, i na kome se vrlo brzo zaboravljaju sve pobjede i svi trofeji.

Real je sinoć doživio novi udarac, eliminisan je iz Kupa Španije, porazom od Leganesa u Madridu (2:1), Zidan priznao da mu je to bila "najteža noć u karijeri", ali i da je svjestan da je njegov posao u opasnosti.

"Naravno da jeste u opasnosti. Ja sam taj koji je odgovoran i koji mora da nađe rješenje", rekao je Zidan.

Titula je izgubljena, Kup takođe, ostala je Liga šampiona, a prva prepreka je moćni Pari sen Žermen.

"Zidan ostavljen na milost i nemilost Nejmaru", napisala je "Marka".

Eliminacija u osmini finala elitnog takmičenja biće, sigurno, kap koja će preliti čašu. Ovakav Real, međutim, nema mnogo šansi u duelu sa jednom od najboljih evropskih ekipa.

Bolna sezona i bolan poraz izazvali su, očekivano, more spekulacija.

Pojedini mediji navode da Zidan smatra da su ga "igrači izdali", da kod njih ne vidi ni želju da se situacija okrene, te da iz poštovanja prema klubu neće sam otići.

Jasno je, međutim, da sada ide iz meča u meč, svjestan da narednog mjeseca dolaze utakmice od kojih zavisi i njegova budućnost...

Bonus video: