Iskru izbacila dva detalja - promašen zicer Petrovića i penal Lokomotive

Jedan veliki promašaj protiv iskusnog i boljeg tima, kod 0:0, skupo se plaća u Evropi

19261 pregleda 45 reakcija 7 komentar(a)
Adžović šutira na gol Lokomotive, Foto: Savo Prelević
Adžović šutira na gol Lokomotive, Foto: Savo Prelević

Iskra je završila prvu evropsku avanturu, nije uspjela da iznenadi Lokomotivu Plovdiv u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope – bugarski sastav je slavio u Podgorici 1:0.

Zasluženo, ili ne, ovo nisu utakmice za analize takvog tipa, jer popravnog nema.

Na kraju, ispostavilo se da su presudila dva detalja – promašen zicer Zorana Petrovića u 69. minutu, te srećno izboren penal za goste pet minuta kasnije.

Jedan veliki promašaj protiv iskusnog i boljeg tima, kod 0:0, skupo se plaća u Evropi...

Iskra je u prvom poluvremenu dobro parirala gostima, iako se vidjelo da u sastavu Lokomotive ima nekoliko igrača jakih individualnih karakteristika, opasnih u igri jedan na jedan.

Cvetanov je pravio dosta problema po lijevoj strani, kao i Ilijev, ali su Iskrini igrači imali rješenje i spriječili da njihovi kvaliteti potpuno dođu do izražaja.

Jedina prava šansa stigla je iz prekida, nakon dobrog ubacivanja Umardijeva, loše postavke odbrane, koja je ostavila samog Dinisa Kostu – Portugalac je očajno zahvatio loptu glavom sa 7-8 metara.

Iskrin ofanzivni učinak bio je skroman, sve do prvog minuta nadoknade kada je golman spasavao Lokomotivu.

Jovanović je šutirao sa 30 metara, lopta zakačila igrača gostiju, dobila ubrzanje, ali je Martin Lukov sjajno reagovao iz raskoraka i izbacio je u korner sa prve stative.

Bugarski tim je u nastavku ubacio u brzinu više i preuzeo kontrolu, čuvao loptu, čekao šansu iz igre.

Dočekao je u 55. minutu, kada je Ilijev nakon povratne lopte sa lijeve strane bio sam na 14-15 metara – tukao je preko gola, s tim da je lopta, možda i odlučujuće, bukvalno dodirnula Drinčića.

U trenucima potpune kontrole gostiju, stigao je zicer nad ziceroma za Iskru. Šahman se u 69. minutu izborio za loptu,ubacio sjajno u peterac sa desne strane, a Petrović sa dva metra prebacio prečku.

Takva šansa mora da se iskoristi za prolaz, za takvu šansu protiv jačeg od sebe, igra se cijeli meč...

Pokušao je zatim i Adžović sa 20-ak metara, Iskra je pokazala znake života, a pet minuta kasnije potpisala kapitulaciju.

Nakon klizećeg starta Kata, lopta je slučajno došla do rezerviste Ilića, kasnio je Malešević i oborio ga u svom šesnaestercu.

Ilijev je bio precizan iz penala – 0:1.

Trener Iskre Nedović je uveo zatim visokog Milića u vrh napada, a Lokomotiva preko Dinisa, opet iz kornera, mogla da udvostruči prednost...

Do kraja nije bilo mnogo igre, gosti su „zaključali“ utakmicu i ostvarili cilj.

Iskra mora da se zadovolji eliminacijom Santa Kolome iz Andore, te sa 460 hiljada eura Uefinne nagrade...

ISKRA - LOKOMOTIVA 0:1 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Gergo Bogar (Mađarska). Strijelac: Ilijev iz penala u 75. minutu. Žuti kartoni: Drinčić, Malešević, Jovanović (Iskra).

Iskra: Kordić - Malešević, Drinčić, Kumburović, Jovanović, Šahman, Adžović (78. Milić), Kato - Boričić (82. Đurišić)), Petrović (73. Rogošić), Vuković.

Lokomotiva: Lukov - Petrović, Masoero, Dinis Košta - Karageren, Vitanov, Umarbajev (90. Nikolaev), Cvetanov - Salinas (65. Salinas) - Iliev, Aralica (73. Aralica).

Bonus video: