Real ostao i bez drugog trofeja: Leganes šokirao Madrid

Izgovor može da bude to što Zidan nije izveo ni približno najjači sastav, nije bilo Ronalda, Bejla, Krosa, Modrića i Marsela, ali ovakvi porazi mogu da utiču na stanje u klubu i dodatno poremete ionako već poljuljano samopouzdanje
11 komentar(a)
real leganes, Foto: Reuters
real leganes, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2018. 22:33h

Real je ostao i bez drugog trofeja u Španiji – madridski klub doživio je žestok šamar na „Bernabeuu“ od Leganesa, koji je u revanšu četvrtfinala slavio 2:1 i senzacionalno nadoknadio minimalan poraz na svom terenu prošle sedmice (0:1).

Kada je u nedjelju Real deklasirao Deportivo u šampionatu (7:1), izgledalo je da se vidi svjetlo na kraju tunela, ali stigao je novi šok, kao potvrda krize prvaka Evrope i Španije, a koji je "Marka" opisala naslovom:

"Istorijski udar na Bernabeu"!

Izgovor može da bude to što Zidan nije izveo ni približno najjači sastav, nije bilo Ronalda, Bejla, Krosa, Kasemira i Marsela (Modrić je igrao 20-ak minuta), ali ovakvi porazi mogu da utiču na stanje u klubu i dodatno poremete ionako već poljuljano samopouzdanje.

Iznenađenje u Madridu moglo se naslutiti nakon pola sata igre, kada je Eraso doveo goste u vođstvo.

Benzema, kome su navijači ponovo zviždali, postigao je gol za izjednačenje u 47. minutu.

Osam minuta kasnije Gabrijel je ponovo donio prednost Leganesu, a nemoćni Real nije imao snage ni da izjednači, iako bi i remi vodio među osam najboljih. Tri velike šanse imao je domaćin u posljednjih deset minuta, u heroja je izrastao golman Šampanj.

Plasman u polufinale večeras je izborila i Valensija, koja je boljim izvođenjem penala u gostima eliminisala Alaves. Nakon regularnog dijela bilo je 2:1 za domaćina, a istim rezultatom u korist Valensije završen je duel na „Mestalji“.

Sinoć je Sevilja bila bolja od Atletika, a u četvrtak igraju Barselona i Espanjol, koji na „Nou kamp“ donosi prednost od 1:0.

Bonus video: