Lider na testu protiv šampiona

Derbi CFL u Lješkopolju - Podgorica, jedini tim sa maksimalnim učinkom nakon dva kola, dočekuje Budućnost (20 sati)

8790 pregleda 3 komentar(a)
Duel Mirkovića (Budućnost) i Suzukija (Podgorica) u februarskom duelu, Foto: Savo Prelević
Duel Mirkovića (Budućnost) i Suzukija (Podgorica) u februarskom duelu, Foto: Savo Prelević

Budućnost će biti na teškom iskušenju protiv jedine ekipe koja je u prva dva kola osvojila maksimalnih šest bodova.

Podgorica je, zapravo, nastavila tamo gdje je stala prošle sezone - na „DG areni” nije izgubila 17 mečeva zaredom, još od 10. avgusta prošle godine, kada je upravo Budućnost slavila 3:1.

Podgorica je u međuvremenu i promijenila trenera. Došao je Milorad Peković umjesto Vojislava Pejovića i očigledno za kratko vrijeme dobro ukomponovao ekipu.

Toga su svjesni u taboru aktuelnog šampiona, ali vjeruju da će na krilima pobjede nad Sutjeskom odigrati dobar meč u Lješkopolju i ostvariti cilj.

- Podgorica ima kontinuitet dobrih rezultata, izvanredno je počela sezonu, ima ambicioznog trenera. Znamo da nas čeka težak posao, ali se nadam da ćemo poslije pobjede u derbiju, na momente i dobre igre, biti koncentrisani i disciplinovani i da ćemo ostvariti ono što nas jedino interesuje - trijumf - rekao je trener Mladen Milinković.

Podgorica ima šest bodova, jedna je od tri ekipe koja nije primila gol (uz Iskru i Dečić), ali sve osim poraza od prvaka, za svaki tim je uspjeh.

- Ne mislim da bilo ko igra na bod, teško je postaviti igru na takav način. Takođe, siguran sam da i oni imaju visoke ambicije u sezoni. Nas, međutim, interesuje naša igra, ako budemo pravi i ako odgovorimo na pravi način, imamo šanse da ispunimo cilj.

- Ako budemo igrali kao protiv Sutjeske, i u velikom dijelu meča sa Ludogorecom, mislim da neće biti problema. Mi smo na startu izgubili od Dečića, ali to je bila krivica nas igrača, jer smo mislima bili na evropskoj sceni. To je iza nas, mislim da nam forma ide uzlaznom putanjom - nadovezao se štoper Vladan Adžić.

Budućnost će u Lješkopolju igrati bez duže povrijeđenog Petra Grbića, izostaće i Petar Vukčević, pod znakom pitanja je Ivan Bojović...

- Malo nam je sužen izbor igrača, ali ovo je šansa za momke koji su u konkurenciji i čekaju da pokažu koliko su nam važni - istakao je Milinković.

Podgorica nakon trijumfa nad OFK Titogradom i Petrovcem puna samopozdanja čeka okršaj sa najvećim klubom u Crnoj Gori.

- Lijepo je kada iz dva meča izvučete maksimum i osvojite šest bodova. Mi smo pred početak priželjkivali dobar start, to smo i uspjeli, ali niti ćemo da umanjujemo, niti da veličamo značaj tih bodova. Čvrsto smo na zemlji, još ništa nismo uradili. U svakoj utakmici moramo da igramo maksimalno, svaki bod se teško osvaja - rekao je Milorad Peković.

Budućnost je protivnik koji posebno motiviše.

- Spremni za izazov, nije toliko bitno ko je protivnik, jer svakom meču pristupamo na isti način. Sigurno da je motiv više za igrače kada igraju protiv tima kakav je Budućnost - to je šampion, najbolja ekipa u zemlji. Budućnost ima kvalitet, nekoliko jako dobrih pojedinaca, a mi imamo dobru atmosferu nakon dva uvodna meča i vjerujemo u svoje mogućnosti - kaže bivši crnogorski reprezentativac.

Ambicije pred duel u Lješkopolju nisu male.

- Želim da odigramo dobro, da budemo dobra ekipa kao što smo bili u prva dva kola, da radimo na nekim stvarima i da ih popravljamo. Onda će rezultat doći - zaključio je Peković.

U Tuzima se piše istorija, OFK Titograd smijenio Govedaricu

Fudbal se u Tuzima igra još od 1926. godine, a nova stranica u istoriji okrenuće se večeras - prvi put će Dečić na svom terenu igrati pod reflektorima. Rival je Jezero od 20 sati.

- Svi u klubu smo ponosni što će Dečić prvi put u klupskoj istoriji igrati na svom terenu pod reflektorima. Ovo je još jedan podstrek za nas da u narednom periodu radimo što više i bolje - rekao je Palj Drešaj, predsjednik Dečića.

Dečić i Jezero, dva tima koja su nedavno ušla u elitu iz Druge lige, nemaju poraz nakon prva dva kola - upisali su po trijumf i remi.

A OFK Titograd je na nuli nakon 180 minuta - dao je jedan, primio pet golova, i dan pred meč sa Petrovcem je smijenio trenera Zorana Govedaricu.

„Usljed loših rezultata u finišu prethodne i početkom ove sezone donijeli smo ovu odluku. Gospodinu Govedarici hvala na posvećenosti i radu u Titogradu”, saopštio je Titograd i dodao da će tim večeras voditi član stručnog štaba Dragan Maraš.

PAROVI 3. KOLA

PODGORICA - BUDUĆNOST 20.00

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica).

OFK TITOGRAD - PETROVAC 20.00

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica).

DEČIĆ - JEZERO 20.00

Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić).

ODLOŽENO

SUTJESKA - ISKRA

ZETA - RUDAR

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: