Okupljanje „sokola” nakon 10 mjeseci

Počinju pripreme za Ligu nacija - crnogorska fudbalska reprezentacija će trenirati danas u nekompletnom sastavu

6927 pregleda 4 komentar(a)
Konačno okupljanje: Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Konačno okupljanje: Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević

Došao je momenat za okupljanje fudbalske reprezentacije Crne Gore, prvo još od novembra prošle godine i prijateljskog duela s Bjelorusijom u Podgorici.

Selektor Faruk Hadžibegić je prije desetak dana saopštio spisak za duele s Kiprom i Luksemburgom u Ligi nacija (5. i 8. septembra u gostima), ali lista je bitno promijenjena, jer nacionalnom timu u ovoj akciji neće pomoći dvojica standardnih fudbalera - Stefan Mugoša i Žarko Tomašević.

Napadač Inčon junajteda (juče je bio strijelac u porazu od Sangđua 3:1) ostaje u Južnoj Koreji zbog komplikovane situacije s koronavirusom i pravila da bi po povratku u zemlju morao da bude dvije sedmice u samoizolaciji, dok je defanzivac kazahstanske Astane povrijeđen. Očekuje se da Hadžibegić danas spisak dopuni s nekoliko imena iz Prve crnogorske lige.

- Svaki start je bitan, pa i ovaj u novom izdanju Lige nacija. U grupi smo sa selekcijama koje imaju kvalitet sličan našem, sigurno su selekcije za respekt i ne smijemo da razmišljamo na način da bilo koga stavljamo u podređen položaj. Tek kada odmjerimo snage s njima i kada ih pobijedimo možemo reći da smo bolji. Do tada moramo da damo sve da svakodnevnim radom i trudom obezbijedimo neophodne preduslove da ostvarimo povoljne rezultate - rekao je po saopštavanju spiska Hadžibegić.

„Hrabri sokoli” će prvi trening odraditi danas od 19 časova i očekuje se mu pristvuje desetak igrača, dok bi se ostali pridružili sjutra, najkasnije u utorak. Stevan Jovetić danas od 15 časova s Monakom gostuje Mecu, u istom terminu Danijel Petković (Anže) igra protiv Bordoa, a večeras nastupaju i Aleksandar Boljević (Standard Lijež), Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić (Partizan), te Sead Hakšabanović (Norčeping) i jedini debitant na spisku - napadač Dino Islamović iz norveškog Rozenborga.

Bonus video: