Hadžibegić: Želim da pobijedimo sve

Selektor crnogorskih fudblaera počeo preipreme za Ligu nacija sa osam igrača

5454 pregleda 1 komentar(a)
Hadžibegić obećava samo igre na pobjede, Foto: Savo Prelević
Hadžibegić obećava samo igre na pobjede, Foto: Savo Prelević

Osmorica fudbalera crnogorske reprezentacije večeras su zvanično počeli pripreme kojima je počela operacija Liga nacija, prvo okupljanje još od novembra prošle godine.

Večerašnji trening je bio, naime, samo idelna prilika da „hrabri sokoli“ osjete teren, jer je selektor Faruk Hadžibegić računao samo na trojicu golmana - Danijela Petkovića, Milana Mijatovića i Matiju Šarkića - te Fatosa Bećiraja, Vladimira Jovovića, Marka Jankovića, Denija Hočka i Nikolu Vukčevića.

Crna Gora prvi meč u Ligi nacija igra u subotu na Kipru, tri dana kasnije ide na megdan Luksemburgu.

"Obje reprezentacije su promijenile selektore. Ako pričamo o Kipru, kao prvom sljedećem protivniku, baziraćemo se na rad njihovog selektora dok je bio trener u Belgiji", rekao je Hadžibegić.

Nema povrijeđenih Marka Vešovića i Žarka Tomaševića, nema ni Stefana Mugoše.

"Jako žalim što se povrijedio Vešović, mnogo će nam faliti na terenu i u svlačionici. Povrijedio se i Tomašević, daj bože da samo oni budu van stroja. Kod Mugoše nismo mogli ništa da uradimo - klub je zabranio dolazak, Fifa nije reagovala. Ja sam razgovarao sa Stefanom, nije bilo drugog rješenja", kaže Hadžibegić.

Osvrnuo se i na jedinog debitanta - napadača Rozenborga Dina Islamovića.

"Trebalo je ranije da bude sa nama, ali otkazali smo akcije zbog pandemije. Pratimo igrače, volio bih da bude novih koji će biti kao Savić i Jovetić".

Hadžibegić od Crne Gore u Ligi nacija želi - svih šest pobjeda.

"Bio sam kritikovan zbog optimizma. Ja sam takvog karaktera i neću da ga mijenjam. Igramo da pobijedimo. Danas smo u grupi C, a treba da budemo prvi ako hoćemo da kažemo da smo nešto napravili. Drugo, treće ili četvrto mjesto nama ništa ne vrijedi. Da bismo bili prvi, jedina garancija je da slavimo u svih šest utakmica, sve ostalo su kalkulacije. A da li ćemo pobijediti - to ćemo da vidimo", zaključio je Hadžibegić.

Bonus video: