Rumunska legenda Adrijan Mutu: Crna Gora se više neće ponoviti

“Promijenili smo se, igraćemo sa samopouzdanjem, bićemo pametni i svjesni da svaka utakmica ima veliku važnost. Imam sve razloge da budem optimista. Vidjećete i zašto”, kazao je Mutu
3 komentar(a)
Adrijan Mutu, Foto: Gsp.ro
Adrijan Mutu, Foto: Gsp.ro
Ažurirano: 24.01.2018. 15:32h

Rumunija sa velikim optimizmom čeka početak Lige nacija.

Nacionalni tim je u procesu rehabilitacije, nakon kraha u kvalifikacijama za Mundijal, u kojima je protiv Crne Gore osvojio jedan od mogućih šest bodova.

Duel u Klužu završen je 1:1, pod Goricom je bilo 1:0 za naš tim.

Na mjesto sportskog direktora reprezentacije došao je Adrijan Mutu, jedan od najboljih rumunskih fudbalera svih vremena, koji je nakon žrijeba rekao da postoje svi uslovi da “trikolori” budu prvi u grupi.

“Teška je grupa, Srbija je najopasnija, ali nije toliko jaka kao što je bila 2009. godine, kada nas je pobijedila 5:0”, rekao je Mutu.

Bivši as Parme, Juventusa, Čelsija i Fiorentine posebno je potencirao Crnu Goru.

“Oni su nas pobijedili 1:0 u najslabijoj utakmici u istoriji nacionalnog tima. To se više neće ponoviti. Promijenili smo se, igraćemo sa samopouzdanjem, bićemo pametni i svjesni da svaka utakmica ima veliku važnost. Imam sve razloge da budem optimista. Vidjećete i zašto”, kazao je Mutu.

Rumunija sa novim selektorom ulazi u novi ciklus – reprezentaciju sada vodi Kozmin Kontra, takođe bivši reprezentativac, nekadašnji igrač Milana.

“Žrijeb je mogao da bude bolji. Srbija igra Svjetsko prvenstvo, Crna Gora nam je uzela četiri boda u kvalifikacijama, ali možemo da je pobijedimo. Vjerujem u tim koji vodim, u igrače i ako budemo imali pravi pristup možemo da budemo prvi u grupi”, kazao je Kontra.

Bonus video: