pripreme fudbalske reprezentacije crne gore

Savić i Jovetić se priključili treninzima, Bećiraj poručuje: Cilj sa dva gostovanja - šest bodova

"Igramo protiv timova koje moramo da respektujemo, koji su blizu nama po kvalitetu", kaže napadač Visle iz Krakova

3279 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Crnogorska fudbalska reprezentacija je danas odradila drugi trening pred meč sa Kiprom na startu Lige nacija, koji se igra u subotu.

Fatos Bećiraj, jedan od najiskusnijih u taboru "hrabrih sokola", priznaje da mu je nedostajalo okupljanje nacionalnog tima.

"Ovo je bio najduži period da nismo zajedno od osnivanja, jedva smo čekali okupljanje i svi želimo da napravimo dobar rezultat. Cilj je da popravimo utisak iz prošlih kvalifikacija i da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Bećiraj.

Kakve su ambicije u Ligi nacija u konkurenciji Kipra, Luksemburga i Azerbejdžana?

"Hoćemo prvo mjesto, ali neće biti lako. Kad smo svi tu, kada smo kompletni, onda su realne šanse, ali navikli smo da neko fali. Fali i sada, pokušaćemo da izostanak Vešovića, Tomaševića, Mugoše..., nadomjestimo na pravi način".

Prva dva meča i dva gostovanja.

"Nismo s tim do sada imali iskustva, ali to što gostujemo dva puta zaredom svakako ne mijenja puno u ambicijama. Igramo protiv timova koje moramo da respektujemo, koji su blizu nama po kvalitetu. Prvo da mislimo na Kipar, ali priželjkujemo svih šest bodova iz dvije utakmice", istakao je Bećiraj i dodao:

"Znamo Kipar dobro, ali i i oni su mijenjali, tu je novi selektor. Vjerovatno će igrati drugačije. Da li bih prihvatio bod? Sada, ne, ali vidjećemo kako će se utakmica odvijati. Treba da budemo optimisti, da jurimo trijumf".

Bećiraj je nedavno izraelsku ligu zamijenio poljskom - potpisao je za Vislu.

"Zadovoljan sam. Poljska liga je organizovana, došao sam u klub s istorijom. Bitno je da se osjećam odlično, da sam spreman da pomognem reprezentaciji u svakom trenutku. Uvijek dajem sve, želim da opravdam povjerenje, osjećam obavezu da dam sve. Biću tu dok sam potreban", zaključio je Bećiraj.

Reprezentacija je od danas jača za Stevana Jovetića i Stefana Savića, a čeka se dolazak Marka Simića.

Najavljeno je i da će debitant Dino Islamović sačekati reprezentaciju na Kipru.

Preporučujemo za Vas