Korona-pravila za Ligu nacija: Dovoljno 12 igrača i golman, ishod može da odluči i žrijeb

"Zbog bogatog međunarodnog kalendara mora se uzeti u obzir da će biti teško pronaći nove datume za otkazane utakmice", poručila je UEFA

6165 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Fudbalske reprezentacije moći će da igraju u Ligi nacija sa rezervnim sastavima, a utakmice će se igrati ako u ekipi bude barem 13 igrača, uključujući makar jednog golmana, koji su negativni na koronavirus, objavila je u ponedjeljak UEFA.

U slučaju karantina za cijelu ekipu, UEFA će pokušati da pronađe alternativni datum, ali tim koje neće moći da igra mogao bi da izgubi utakmicu za "zelenim stolom".

"Zbog bogatog međunarodnog kalendara mora se uzeti u obzir da će biti teško pronaći nove datume za otkazane utakmice", poručila je UEFA.

O sudbini otkazanih utakmica koje, ipak, neće moći da se igraju, odlučivaće Uefiino nadzorno, etičko i disciplinsko tijelo. Ako ne bude moguće utvrditi "krivca", ishod će se odlučiti žrijebom.

Za Uefu je takođe vrlo važno da je većina nacionalnih saveza postigla sporazume s nacionalnim vlastima koji omogućava fudbalerima i reprezentacijama putovanje bez obzira na ograničenja koja se inače primjenjuju na ostale građane.

To je jedini način na koji mnogi reprezentativci mogu da dođu u svoje zemlje na obaveze u reprezentaciji, pa nazad u klubove, a da nacionalne selekcije mogu da putuju.

Bonus video: