LIGA NACIJA - REAKCIJA SELEKTORA SRBIJE NAKON ŽRIJEBA

Krstajić: Istorijske utakmice sa Crnom Gorom, cilj nam je prvo mjesto

"Biće veoma interesantno. Grupa je neizvjesna, Rumuni gladni uspjeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcjenjivanje, naprotiv. Mi ćemo ići korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mjesto", rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije
6 komentar(a)
Mladen Krstajić, Foto: Fss.rs
Mladen Krstajić, Foto: Fss.rs
Ažurirano: 24.01.2018. 13:49h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ocijenio je danas je grupa koju je nacionalni tim dobio u Ligi nacija neizvjesna, da niko od protivnika nije za potcjenjivanje, ali da je cilj osvajanje prvog mesta.

Srbija će u igrati u Grupi 4 Lige C novoformiranog takmičenja sa selekcijama Litvanije, Crne Gore i Rumunije, odlučeno je danas žrijebom u Lozani.

Ono što odmah upada u oči jeste činjenica da će Srbija i Crna Gora prvi put od osamostaljenja igrati na najvišem nivou, nivou A reprezentacija.

"Uefa je ispisala nove stranice fudbalske istorije, a eto voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Biće veoma interesantno. Grupa je neizvjesna, Rumuni gladni uspjeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcjenjivanje, naprotiv. Mi ćemo ići korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mjesto", rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor je dodao da će nacionalni tim o Ligi nacija više razmišljati poslije Svjetskog prvenstva.

"Sada je fokus na pripremama za ono što nas očekuje u Rusiji", kazao je Krstajić.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je grupa teška i da se mora ozbiljno shvatiti.

"Crna Gora je selekcija u usponu, a Rumuni žele da se regenerišu i vrate na staze uspjeha. Mi, s druge strane, želimo kontinuitet dobrih rezultata. Biće veoma interesantno, možda nama i najteže, jer se utakmice igraju poslije Svjetskog prvenstva gdje ćemo mi imati veliko 'pražnjenje'. Nikoga, dakle, ne smijemo i nećemo da potcijenimo, želimo kontinuitet dobrih rezultata, a to u ovom slučaju znači prvo mjesto u grupi i plasman u jaču grupu Lige nacija", rekao je Bunjevčević.

Takmičenje, koje je Uefa zamislila kao zamjenu za do sada igrane prijateljske mečeve, igraće se u septembru (6-8. i 9-11), oktobru (11-13. i 14-16) i novembru ove godine (15-17. i 18-20).

Završni turnir biće održan od 5. do 9. juna 2019. godine, a baraž za Evropsko prvenstvo u okviru Lige nacija od 26. do 31. marta 2020. godine.

Preporučujemo za Vas