Nemamo više luksuz da bilo kome prijetimo

"Pravi pristup svakoj utakmici je ključ, onda tih šest trijumfa nije nemoguće dostići. Naravno, cilj je da budemo prvi i to ne treba da krijemo", jasan je 26-godišnji vezista

6687 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Bez Marka Simića, za kojeg je pitanje i da li će doći na okupljanje zbog adiministrativnih problema u Letoniji, te debitanta Dina Islamovića (pridružiće se ekipi na Kipru) crnogorska fudbalska reprezentacija je nastavila pripreme za početak Lige nacija.

Do meča sa Kipranima je ostalo četiri dana (duel je u subotu od 18 časova), pa "hrabri sokoli" polako pale motore.

"Polako pojačavamo ritam treninga. Bićemo spremni za Kipar, ne vidim razlog da bude drugačije. Svima nam je drago što smo tu - dugo je trajala pauza, nedostajalo nam je ovo, puno nam znači reprezentacija. Posebna je čast i zadovoljstvo nastupati za nacionalni tim - kaže vezista belgijskog Muskrona Marko Bakić.

Izjava selektora Faruka Hadžibegića da želi svih šest pobjeda u grupi sa Kiprom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, nekako je obilježila ovo okupljanje.

"Mislim da je to normalna zamisao kojom moramo da krenemo u Ligu nacija. Jer, bez takve ideje ne možemo ni da napravimo povoljan rezultat. Sada, da li će to biti šest pobjeda - vidjećemo. Šest utakmica nas čeka, moramo da idemo jednu po jednu, jer više nema taj luksuz da možemo nekom da prijetimo i da idemo na tu kartu", kaže Bakić i dodaje:

"Pravi pristup svakoj utakmici je ključ, onda tih šest trijumfa nije nemoguće dostići. Naravno, cilj je da budemo prvi i to ne treba da krijemo", jasan je 26-godišnji fudbaler, bivši član Mogrena, Torina, Fiorentine, Brage...

foto: Savo Prelević

Naša selekcija u posljednje vrijeme nije imala zapaženih rezultata, možda je vrijeme da se trend promijeni.

"Sve što je bilo u prošlosti treba da zaboravimo, ali i da izvučemo pouke, jer bilo je i veoma pozitivnih stvari. Ovo sada treba da gledamo kao nešto novo, nadam se i da je ovo početak uspješnog perioda".

Liga nacija će se igrati bez prisustva publike. Na startu takmičenja je to možda i prednost Crne Gore s obzirom na to da će gostovati u prva dva kola.

"Iskustvo igranja u belgijskoj ligi kada nema publike je takvo da baš i ne osjećam prednost domaćeg terena. Možda je to pozitivno za nas pred meč na Kipru, biće ambijent kao da je prijateljski meč, s tim što je utakmica veoam bitna rezultatski. Isključuje se na neki prednost domaćeg terena, a mi moramo da budemo organizovaniji od protivnika da bismo pobijedili".

foto: Savo Prelević

Šta očekivati od Kipra?

"Još ih nismo gledali. Šef želi da budemo kompletni, pa da svi zajedno odgledamo narednog protivnika. Imamo neke informacije o njima, stručni štab je to odradio i predočio nam neke njihove prednosti i mane".

Crna Gora jeste oslabljena u ovoj akciji, nema Marka Vešovića, Stefana Mugoše i Žarka Tomaševića, ali tu su dvojica najboljih - Stevan Jovetić i Stefan Savić.

"Potpuno smo drugačija ekipa s njima. Šteta što neće biti Mugoše, Vešovića, Tomaševića..., ali ne treba da mislimo na to, niti da tu činjenicu koristimo kao neku vrstu alibija. Treba da uđemo na pravi način u utakmicu, da iskoristimo prisustvo Jovetića i Savića, i siguran sam da imamo dovoljno kvaliteta da pobijedimo i Kipar i Luksemburg", poručio je Bakić i zaključio:

Volio bih da se u ovom izdanju Lige nacija vrati kult reprezentacije. Tu sam desetak godina, pamtim dobre stvari i sve je bolje kada nas prate rezultati. Daju nam vjetar u leđa za svaku narednu akciju".

Bonus video: