Finansijski doping: PSŽ u sve većem problemu

"Ugovori koje je dostavio klub, a u kome se navodi da je od sponzora dobijeno 200 miliona eura, nisu do kraja ispravni", navodi FT
0 komentar(a)
psž, Foto: Reuters
psž, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2018. 14:32h

Pari sen Žermen se nalazi pred kaznom Uefe - suspenzijom iz evropskih takmičenja - zbog kršenja Finansijskog fer-pleja, jer je preliminarna istraga pokazala da su prikazani prihodi od marketinga "naduvani", piše Fajnenšl tajms.

"Ugovori koje je dostavio klub, a u kome se navodi da je od sponzora dobijeno 200 miliona eura, nisu do kraja ispravni", navodi FT.

Još ranije je objavljeno da postoji sumnja da je riječ o "finansijskom dopingu", odnosno da se novac koji klub dobija dolazi na vještaćki način, odnosno direktno iz državnih fondova Katara.

PSŽ je vlasništvi kompanije "Qatar Sports Investments", državnog fonda, koji je osnovai Šeik Tamim Bin Hamad Al Tani, katarski emir.

"Najvažnije je pitanje da li će UEFA biti dovoljno hrabra da poštuje svoje odluke", rekao je za FT član komisije koja istražuje poslovanje PSŽ-a.

PSŽ se našao pod detaljnom istragom nakon astronomskog transfera Nejmara iz Barselone prošlog ljeta, vrijednog 222 miliona eura, te zbog toga što će u julu ove godine platiti 180 miliona eura Monaku za Kilijana Mbapea, koji je ovu sezonu igrao kao pozajmljen igrač.

Bonus video: