Mladi fudbaleri u Kazahstanu, Vukotić: Želimo da počne serija trijumfa

"Ostale su nam četiri utakmice, probaćemo da sve u sve četiri slavimo", kaže selektor mlade selekcije

2740 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Deset mjeseci nakon posljednjeg duela, u gostima sa Izraelom (0:0), mlada fudbalska reprezentacija nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Poslije šest kola tim Miodraga Vukotića ima četiri boda, želio je više, čini se i da je mogao da bodovni saldo bude bolji.

Pred meč sa Kazahstanom u Almatiju (sjutra od 15 sati po našem vremenu) mlada selekcija najavljuje juriš na pobjedu.

"Nismo zadovoljni učinkom, ali bih pohvalio ove momke. Imali smo nekoliko dobrih utakmica, nismo se obrukali ni protiv Španije, koja je prvak Evrope u ovom uzrastu. U Izraelu smo odigrali dobru utakmicu i kada gledamo na sve što se dogodilo jasno je da je bilo grešaka, ali nismo ni imali sreće", kaže Vukotić i dodaje:

"Ostale su nam četiri utakmice, probaćemo da sve u sve četiri slavimo. Želimo da već u Kazahstanu krenemo sa serijom trijumfa", ističe Vukotić.

Crna Gora je u Almati otišla u oslabljenom sastavu.

Nema Srđana Krstovića, Markovića, Skenderovića, Stijepovića, Grubača, Vukčevića...

"Od samog početka kvalifikacija smo imali problema. I u toj prvoj utakmici sa Kazahstanom nismo mogli da računamo na sve igrače. Pred svaki meč je bilo slično, a sada nas je zadesio peh da zbog Kovida-19 ne možemo da računamo na dvojicu igrača koji su srce ovog tima", kazao je Vukotić.

Kazahstan je u junu prošle godine slavio u Podgorici 2:1, i to golom u sudijskoj nadoknadi.

"U tom meču smo bili bolji, nismo zaslužili poiraz. Imali smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, gdje je trebalo da bude dva ili tri gola razlike za nas. Ipak, tada je bilo evidentno da dosta igrača ne igra u svojim klubovima i osjetila se, pogotovu u nastavku, ta nespremnost i neuigrasnost", zaključio je Vukotić.

Bonus video: