PRIPREME FUDBALSKE SELEKCIJE ZA MEČ SA KIPROM, ALEKSANDAR BOLJEVIĆ PORUČUJE

Vrijeme je da reprezentaciji vratimo sve što je ona dala nama

Crna Gora u subotu igra sa Kiprom na startu C Lige nacija

2587 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Boljević, Foto: Savo Prelević

Najbolji crnogorski fudbaleri imali su danas uobičajen pripremni dan u vrijeme koronavirusa – u jutarnjim časovima obavili su testove na kovid-19, u sklopu Uefinog protokola, koji zahtjeva testiranje igrača i ostalih članova nacionalnog tima najmanje 72 sata pred početak svake međunarodne utakmice.

Iščekivanje rezultata, koji bi trebalo da budu gotovi ujutro, ne stvara tenziju, jer su na takve stvari već i navikli u svojim klubovima, kaže Aleksandar Boljević.

“Mislim da je svako od nas prošao kroz ovu specifičnu situaciju i vjerujem da neće ostaviti trag. Nadam se da će rezultat biti negativni i da ćemo svi koji smo ovdje biti u mogućnosti da igramo protiv Kipra i Luksemburga”, rekao je Boljević.

Crna Gora u subotu na Kipru počinje drugi nastup u C Ligi nacija, tri dana kasnije gostuje i Lusemburgu, nakon neslavno završenog prethodnog ciklusa, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naš tim je na osam mečeva osvojio svega tri boda iz tri remije, uz tri postignuta, a 22 primljena gola.

Fudbalski ponos je povrijeđen...

“Nismo u situaciji da obećavamo mnogo, a svjesni smo da ni očekivanja nisu velika. Možda je i tako bolje, jer uvijek smo podbacili kada se očekivalo mnogo. Sada moramo da vrijedno radimo i spremamo se, kako bismo pokazali da vrijedimo mnogo više”, ističe fudbaler Standarda iz Liježa.

Početak nove priče je važan i sa takmičarskog aspekta, ali i zbog sampouzdanja.

“Mislim da je kvalitet ekipa u grupi izjednačen i da je jedan meč neće da odluči. Lakše je kada se krene pobjedom, ali ističem da ne možemo da prijetimo, već samo da uradimo sve krenemo kako želimo”, rekao je Boljević.

Važno, gotovo krucijalno u pripremi za prve dvije utakmice jeste prisustvo dva “senatora”, najvažnija i najbolja igrača, reprezentativca sa sada već decenijskim stažom – Stevana Jovetića i Stefana Savića.

Jovetića zbog povreda nema skoro dvije godine u nacionalnom timu, posljednji meč je odigrao u oktorbu 2018. protiv Srbije u Podgorici.

“Mislim da je Stevan bio u timu samo jednom od kada sa ja u reprezentaciji. Ne treba da napominjemo kakav je igrač i koliko nam znači, sa njim dobijamo kvalitet više. On i Savić su fudbaleri koji treba da nas pokrenu, što i rade svakodnevno – na treninzima, na sastancima, u razgovorima... Nama mlađima to mnogo znači, lakše nam je da igramo kada su njih dvojica tu. Kada vidimo da oni vjeruju i da žele, i mi dobijemo veći motiv da se dokažemo. Svakoj ekipi je potreban lider na terenu, a njih dvojica to jesu ”, ističe Boljević.

Još jedan motiv imaju igrači koji sada nose dres nacionalnog tima da u novom ciklusu budu bolji, mnogo bolji nego u prethodnom...

“Nama je reprezentacija dala bukvalno sve, mnogo nam je pomogla u karijeri, promovisala nas. Vrijeme je da to vratimo nacionalnom timu, naša dužnost je da damo sve od sebe. Siguran sam da ćemo uraditi sve što možemo da tako bude”, kazao je Boljević.

Preporučujemo za Vas