Pomognite Doniju da sanja u vašem teatru

Emotivno pismo navijačima bivšeg golmana Mančester junajteda i sadašnjeg direktora Ajaksa povodom transfera Donija van de Beka

3041 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brojne zvijezde Ajaksa igrale su za Mančester junajted, utabanim putem juče je zvanično zakoračio i Doni van de Bek.

A čovjek koji je ostavio najbolji utisak od svih „kopljanika” u „crvenim đavolima”, Edvin van der Sar, emotivnim pismom se oprostio od mladog veziste i poželio mu sreću na Teatru snova.

Legendarni golman, koji je od 2016. direktor Ajaksa, zakupio je stranicu marketinga u „Mančester ivning njuzu” da se oprosti od svog pulena i poželi mu sreću u voljenom klubu.

„Dragi navijači Mančester junajteda, nadam se da ste dobro. Izgleda da su se naši putevi opet ukrstili. Jedan od naših vam se priključuje za ovu sezonu. I, kao i mnogi igrači prije njega, bio je sa nama otkada je bio mali dječak.

Brzno nakon debija, postao je jedan od naših najboljih igrača. Posebno je nekoliko posljednjih godina bilo nevjerovatno. Od finala Lige Evrope (nema ljutnje) do naše epizode u Ligi šampiona i osvajanja šampionata Holandije.

Tim čiji je on bio dio je pokazao svijetu ko smo i za šta se Ajaks zalaže. Kao i vi, ponosimo se time što smo jedni od najboljih u razvoju talenata i što dajemo mladim igračima šansu na najvećem nivou. Može se reći da je vaša nova zvijezda otjelotvorenje tog ponosa.

To je jedan od mnogo razloga zbog kojih nismo željeli da ga vidimo kako odlazi, ali razumijemo da je vrijeme da ide dalje. Da sanja. I gdje je bolje da uradi nego u vašem teatru? Vjerujte mi, znam. Molim vas da se dobro starate o Doniju i pomognite mu da sanja. Uživajte u budućnosti”, piše u Van der Sarovom pismu navijačima.

Bonus video: