Razigrana Crna Gora: Osmajić, Rakonjac i Vukotić torpedovali Kazahstan

Iako bez šansi za visok plasman u grupi, a oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca (Markovića, Skenderovića, Stijepovića, Grubača, Vukčevića...), izabranici Miodraga Vukotića slavili su u Almatiju 4:0

20170 pregleda 432 reakcija 10 komentar(a)
Ilija Vukotić, Foto: FSCG
Ilija Vukotić, Foto: FSCG

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore ostvarila je sjajnu pobjedu u Kazahstanu, u sedmom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako bez šansi za visok plasman u grupi, a oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca (Markovića, Skenderovića, Stijepovića, Grubača, Vukčevića...), izabranici Miodraga Vukotića slavili su u Almatiju 4:0.

To je njihov drugi trijumf u grupi 6, prvi od septembra prošle godine, kada su u Nikšiću pobijedili Farska ostrva, kao i revanš Kazahstancima za poraz u Podgorici (2:1) u prvom kolu, koji je i odredio tok kvalifikacija.

Pobjedu Crnoj Gori donijeli su krilni igrač Sutjeske Milutin Osmajić, dvostruki strijelac u 58. i 64. minutu, Marko Rakonjac, napadač Čukaričkog, pogotkom u 79. minutu na debiju u dresu mlade selekcije, te Ilija Vukotić, vezista Benfike, u posljednjim trenucima meča.

Osmajić je prvo nakon kornera Vukotića pogodio za vođstvo, da bi zatim efektno sa ivice šesnaesterca poslao loptu pod prečku.

Rakonjac je treći gol upisao dobrom reakcijom, poslije odbijene lopte u šesnaestercu domaćina, a kapiten Vukotić u 91. minutu plasirao loptu u donji lijevi ugao.

Ну и следом третий. #kaz #football

A post shared by SPORTS.KZ (@kzsports) on

Crna Gora iz sedam utakmica ima sedam bodova, a naredni meč igra 8. oktobra u Podgorici sa Izraelom, sa kojim je u gostima igrala 0:0.

Bonus video: