Vukčević: Nakon dugo vremena smo pod imperativom

"Motiv je veliki i mogu da kažem da prvi put imamo imperativ, da nam je cilj prvo mjesto", kaže vezista Levantea

7836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija sjutra ide na Kipar, a u subotu od 18 časova kreće takmičenje u Ligi nacija.

Protiv Kiprana je cilj pobjeda, to je cilj i svakoj utakmici u grupi u kojoj su rivali i Luksemburg i Azerbejdžan.

"Motiv je veliki da nakon pauze pokažemo koliko možemo i mogu da kažem da prvi put imamo imperativ, da nam je cilj prvo mjesto. Daćemo sve da u tome uspijemo", rekao je vezista Nikola Vukčević i dodao:

"Nismo svi na okupu, ali tako je praktično uvijek. Ali, imamo dobar tim, tu su sada Stevan Jovetić i Stefan Savić, što nam daje veće samopouzdanje".

Kipar nije nepoznanica, ali...

"Gledali smo ih, znamo dosta o njima, iako imaju novog selektora, pitanje je u kakvoj će formaciji igrati. Ipak, treba da gledamo sebe i da uradimo ono što je do nas".

Prvo mjesto u grupi je obaveza, selektor Faruk Hadžibegić je poželio svih šest trijumfa.

"Uvijek ulazimo sa željom da pobijedimo. Nekad su dovoljne i četiri pobjede, nekada manje. Grupa je takva da moramo da mislimo samo o prvom narednom protivniku i da jurimo tri boda i da se nadamo da ćemo ostvariti tih šest trijumfa", ističe Vukčević.

Faktor domaći teren vjerovatno ne postoji s obzirom na to da će se igrati bez prisustva publike.

"To što nema publike neće biti odlučujući faktor, jer kako bude njima sada, tako će biti i nama kasnije. Teren je mjerilo, na to moramo da se skoncentrišemo. Početak takmičenja je bitan i mislim da su krucijalne prve dvije utakmice, odnosno to koliko ćemo bodova donijeti sa gostovanja Kipru i Luksemburgu".

LIga nacija je šansa da se Crna Gora vrati na put kojim želi da ide.

"Prvi cilj je da budemo prvi u grupi, a onda kada dođu rezultati vratiće se i kult reprezentacije. Svi znamo koliko nacionalni tim znači igračima, navijačima, ljudima iz Saveza i vjerujem da će opet biti atmosfera kakva je bila prije tri ili četiri godine. Nema navijača, ali takve su okolnosti, ali naša je obaveza da uvijek damo sve".

Vukčević je posljednji meč za Levante odigrao sredinom jula u La Ligi.

"Imao sam dobru sezonu, a onda je uslijedila pauza. Došao sam iz pripremnog perioda, ne mogu da kažem da sam 100 odsto spreman, ali na to ne mogu da utičem, već moram da se skoncentrišem na obaveze koje nas čekaju", zaključio je bivši fudbaler Brage i kapiten Budućnosti.

Bonus video: