Mauro Kamoranezi trener Maribora

Eksperiment sa Sergejom Jakirovićem nije uspio, jer je titula otišla u Celje, a stručnjak iz BiH je smijenjen prije pet dana, nakon šokantnog poraza od irskog Kolerejna

7762 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/nkmaribor
Foto: twitter.com/nkmaribor

U martu ove godine, uprava Maribora je iznenadila javnost smjenom trofejnog trenera Darka Milaniča, ubrzo je otišao i njegov nekadašnji saigrač iz Partizana, sportski direktor Zlatko Zahovič.

Eksperiment sa Sergejom Jakirovićem nije uspio, jer je titula otišla u Celje, a stručnjak iz BiH je smijenjen prije pet dana, nakon šokantnog poraza od irskog Kolerejna.

Upravi je bilo potrebno veliko ime da smiri navijače i uspjela je u tome - novi trener 15-strukog šampiona Slovenije je Mauro Kamoranezi.

Nekada sjajni fudbaler, koji je rođen u Argentini, ali je igrao za Italiju i sa njom bio šampion svijeta 2006. godine, od januara je vodio Tabor iz Sežane. Ostavio je sjajan utisak, jer je na 18 utakmica osvojio 30 bodova (njegov prethodnik mu ostavio 16 nakon 18 kola) i rutinski izborio opstanak.

Upravi Maribora to nije promaklo, pa je dovela nekadašnjeg fudbalera Juventusa, koji je za „azure” odigrao 55 utakmica i dao četiri gola.

Bonus video: