Ramos 171. put brani španske bedeme

Protiv Njemačke u Štutgartu igra 171. utakmicu u dresu reprezentacije, a više od njega od Evropljana ima samo slavni italijanski golman, Đanluiđi Bufon - 176

3700 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Ramos u duelu sa Leonom Goreckom, Foto: Beta/AP
Serhio Ramos u duelu sa Leonom Goreckom, Foto: Beta/AP

Kad se povede priča o najboljim fudbalerima svijeta u posljednjih 10-ak godina svi prvo pomenu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, neko se sjeti Ćavija, Inijeste, Nejmara, Gareta Bejla, ali se jedno ime često neopravdano zaboravlja. Ime Serhija Ramosa.

Živa legenda španskog fudbala, čovjek koji je osvojio 26 trofeja u karijeri, ukčljučujući dva Eura i Mundijal sa „crvenom furijom” i četiri Lige šampiona sa Realom, večeras je ispisao nove stranice istorije fudbala.

Protiv Njemačke u Štutgartu igra 171. utakmicu u dresu reprezentacije, a više od njega od Evropljana ima samo slavni italijanski golman, Đanluiđi Bufon - 176.

Ramos je deveti na vječnoj listi, a od defanzivaca ispred njega je samo Meksikanac Klaudio Suares sa 177.

foto: FIFA

Najviše utakmica u dresu reprezentacije ima Ahmed Hasan, koji je za Egipat odigrao 185 utakmica.

S obzirom na to da Ramos ima 34 godine i još mnogo sezona ispred sebe, ne bi bilo čudno da prebaci i cifru od 200 utakmica.

Samo da prije njega taj podvig ne ostvare napadač vezista Omana Ahmed Mubarak (trenutno 179 utakmica), napadač Kuvajta Bader al-Mutava (178) ili golman Jordana Amer Shafi (173).

Od aktivnih igrača na Top 20 listi su još Ronaldo sa 164 utakmice za Portugal, odnosno Majnor Figeroa iz Hondurasa i Andres Gvardado iz Meksika sa po 162.

Bonus video: