liga nacija

Marušić pred Kipar: Ako budemo pravi, mi ćemo da se pitamo, idemo na prvo mjesto u grupi

Kipar - Crna Gora, subota 18 sati

16355 pregleda 31 reakcija 2 komentar(a)
Adam Marušić, Foto: Savo Prelević
Adam Marušić, Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je trening na stadionu u Nikoziji, gdje će u subotu, protiv Kipra, od 18 sati početi novi takmičarski ciklus.

Bez euforije, naši najbolji fudbaleri počinju drugi nastup u Ligi nacija, nakon očajnog prethodnog ciklusa, koji su završili sa samo tri boda iz osam mečeva u kvalifikacijama za EURO.

Ambicije su, međutim, visoke...

"Sigurno da imamo veliku želju i odgovornost da učinimo nešto dobro. Imamo šest mečeva i uradićemo sve da završimo kao prvi u grupi", kazao je Adam Marušić, as Lacija.

Prvi cilj je da da se makar popravi utisak, u takmičenju sa timovima sličnog kvaliteta.

Kipar je prvi rival, sa novim selektorom Johanom Valemom, koga Marušić, igrom slučaja, dobro poznaje.

"Valem mi je bio trener u Belgiji, u Kortrajku. Dobro ga poznajem, znam šta traži od svog tima, ali ako budemo pravi - mi ćemo da se pitamo", kazao je Marušić.

Poslije skoro dvije godine u timu je Stevan Jovetić, ali nema Mugoše, Vešovića, Tomaševića i Simića, standardnih reprezentativaca.

"Kada su Jovetić i Savić sa nama, to nam mnogo znači, ali opet imamo problema, nema nam četiri važna igrača. Mislim da imamo kvalitet da ih zamijenimo i veliki motiv. Ko bude imao veći motiv na utakmici, mislim da će da pobijedi", rekao je Marušić.

Preporučujemo za Vas