Jutro poslije pobjede, Kosović: Energija i zajedništvo

Crna Gora je sinoć na Kipru (2:0), na startu drugog izdanja Lige nacija, nagovijestila bolje dane, nakon sumornih kvalifikacija za EURO

7385 pregleda 94 reakcija 1 komentar(a)
Nebojša Kosović na meču sa Kiprom, Foto: Savo Prelević
Nebojša Kosović na meču sa Kiprom, Foto: Savo Prelević

Jutro poslije pobjede – osmjesi, dobra atmosfera, pozitivan duh... Odavno nije bilo tako, na pobjedu u “pravim” utakmicama čekalo se dvije godine.

Crna Gora je sinoć na Kipru (2:0), na startu drugog izdanja Lige nacija, nagovijestila bolje dane, nakon sumornih kvalifikacija za EURO.

“Mislim da smo konačno pokazali pravu energiju, kompaktnost i zajedništvo, koji bi trebalo da nas krase uvijek. Kontrolisali smo utakmicu, zasluženo smo pobijedili”, rekao je Nebojša Kosović.

“Sokoli” su, bilo je očito od prvog minuta, bolji tim od Kipra, ali jedan čovjek je to pretvorio u pobjedu – Stevan Jovetić je ušao na poluvremenu, postigao oba gola...

“Kada su Jovetić i Savić sa nama sve je drugačije. Sama njihova pojava na terenu nam mnogo znači zbog samopouzdanja. Čine nas boljim. Igramo mnogo mirnije i odlučnije, Jovetić je sa dva poteza riješio meč i to dovoljno govori o njehovom uticaju”, naglasio je Kosović.

Kipar je arhiviran, više se ne broje utakmice, dani, pa i godine od posljednje pobjede u takmičarskim mečevima. I to je sve...

“Nema naravno euforije, ne smije da bude. Mi moramo radimo pošteno, da bi na kraju i faktor sreće bio uz nas”, ističe Kosović.

Nema ni vremena – već sjutra je put u Luksemburg, utakmica je u utorak od 20 i 45.

“Treba mirno da se spremimo, da pokušamo da osvojimo tri boda i napravimo još jedan korak ka nekim ciljevima”.

Biće izazovna utakmica, Luksemburg je pobijedio Azerbejdžan u gostima (2:1), nije to više amaterski tim, već sastav sa igračima iz njemačkih klubova (Karlson, Bareiro, Bonert), francuskih (Jans, Til), ukrajinskih (Rodriges, Mahmutović)...

“Nismo još radili detaljnu analizu, ali jasno je da je opasan rival i da potcjenjivanja ne smije da bude. Odavno je to zabranjeno u fudbalu. Čeka nas težak meč, ali ako budemo pravi, ako budemo željni pobjede i dobre igre mislim da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, kazao je Kosović.

Meč će biti izazovan i sa fizičkog aspekta...

“Mnogfo nas je poremetila korona. Neki igrači su u pripremama, neki su tek počeli, neki nemaju utakmice već dugo, neki su bili i povrijeđeni... Najvažnije je sada da pokušamo da se odmorimo koliko možemo, da se skoncentrišemo na utakmicu i da damo sve od sebe”, zaključio je Kosović.

Bonus video: