Upozorenje: Luksemburg je bolji od Kipra

Luksemburg je sinoć pobijedio Azerbejdžan u gostima 2:1, ali nije samo taj rezultat upozorenje

24270 pregleda 42 reakcija 9 komentar(a)
Sead Hakšabanović na meču sa Kiprom, Foto: Savo Prelević
Sead Hakšabanović na meču sa Kiprom, Foto: Savo Prelević

Upozorenje i opasnost - Luksemburg je bolji od Kipra.

Tako kaže Miodrag Džudović, trener u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, nakon pobjede na startu Lige nacija, a uoči drugog meča, koji se igra već u utorak.

"Luksemburg smo spremali odavno, imamo sve, s tim da će utakmica sa Azerbejdžanom dati nove informacije. Mislim da su kvalitetniji od Kipra. Imaju kontinuitet, imaju selektora koji je već deset godina na toj funkciji, to se osjeća na terenu. Očekuje nas teža utakmica", kazao je Džudović.

Luksemburg je sinoć pobijedio Azerbejdžan u gostima 2:1, ali nije samo taj rezultat upozorenje. I u nekim porazima vidi se kvalitet budućeg rivala.

"Hoće da igraju, hrabri su, tako su igrali protiv Portugala, Srbije... Sada su dobili i samopouzdanje nakon pobjede, a maksimalno su motivisani".

Crna Gora je prije sedam godina slavila u Luksemburgu 4:1, ali ta i naredna utakmica nemaju apsolutno nikakve sličnosti. U sastavu našeg tima na tom meču bili su Savić, Bećiraj, Boljević i Jovović.

"Sve je drugačije, drugi su akteri, druga su vremena", ističe Džudović.

Sve je možda drugačije, ali nešto se ne mijenja već 13 godina - kada je Stevan Jovetić u timu, Crna Gora je mnogo bolja. I kada je imao 18, i sada sa skoro 31 godinu, njegov uticaj na igru našeg tima je presudan.

"On je ostao isti, kao igrač se nije promijenio. Povrede su ga omele da ostavi još veći trag u fudbalu, nadam se da je sve iza njega. Sa njim u timu imamo opciju više, a i rivali nas drugačije gledaju. Mnogo nam je značio uvijek", rekao je Džudović.

Jovetić je protiv Kipra ušao na poluvremenu, jer nije u takmičarskom ritmu. Još je rano da se kaže kakav će biti njegov status u Luksemburgu...

"To ćemo da vidimo nakon sjutrašnjeg treninga", rekao je Džudović.

Bonus video: