Mugoša za Vijesti nakon het-trika i gola za pamćenje: Napadač koji vjeruje u sebe može sve

Stefan Mugoša zablistao u Južnoj Koreji - postigao je het-trik za Inčon junajted u pobjedi nad Gangvonom i sačuvao nadu u opstanak

9351 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Foto: K League United
Foto: K League United

Inčon junajted nije dozvolio Stefanu Mugoši da dođe na okupljanje crnogorske fudbalske reprezentacije, a samo nekoliko dana nakon što je to postalo definitivno naš napadač je zablistao u tamošnjoj K ligi.

Postigao je het-trik, stigao do brojke od osam golova u sezoni i učinio da Inčon sanja - opstanak više nije tako daleko nakon trijumfa na gostovanju Gangvonu - 3:2. Mugoši je za tri pogotka trebalo svega 14 minuta - prvi je postigao iz penala u 52, drugi glavom u 62, a treći je bio posebna priča kada je golmana matirao petom.

- Mnogo nam znači ova pobjeda, a još više kada uradim ovo što sam uradio protiv Gangvona. U teškoj smo situaciji, već su nas mnogi prežalili u borbi za opstanak, ali sada se situacija otvara, jer pretposljednji Suvon ima tri boda više - rekao je Mugoša za „Vijesti” i dodao:

- Gol petom? Brzo sam reagovao, namjestio sam tijelo baš kako sam želio i vjerovatno iznenadio sve protivničke igrače, pa i golmana. Imao sam samopouzdanje, reagovao sam kako napadač i treba da reaguje u petercu.

Dvadesetosmogodišnji golgeter je stigao do 5. het-trika u karijeri, drugog u dresu Inčona. Dva puta je to uradio igrajući za Mladost (sada OFK Titograd), a jednom kao član moldavskog Šerifa.

- Prošle godine sam u ovo vrijeme, prvog septembra, stigao do het-trika u remiju protiv Ulsana. Tada je to bilo dovoljno samo za bod, srećom sada je donijelo sva tri. bila su nam potrebna ova tri boda, u teškoj smo situaciji - dodao je Mugoša.

Juče je ispisana i istoriji Inčona kada je južnokorejski šampiona u pitanju, a Mugoša je juče postigao 39, 40. i 41. ligaški gol za klub u koji je stigao u januaru 2018, pa je s prvog mjesta pomjerio Jo Bjung Soa (40).

- Postao sam najbolji strijelac kluba u K ligi i ponosan sam zbog toga. Vjerujem da ću dodatno popraviti učinak, jer napadači žive od golova, a i oni bi pomogli da ispunimo cilj. Južnokorejska liga je u Aziji, uz japansku, najjača i nije lako tresti mreže u kontinuitetu. U narednom kolu je možda i presudan meč, gostujemo Busanu, koji ima šest bodova više od nas. Ostale su nam još tri utakmice u regularnom dijelu, onda nas čeka plej-aut, gdje bi možda moglo da dođe do izražaja i naše iskustvo, jer znamo kako se igra u tom formatu - optimista je Mugoša.

U karantinu sam gledao reprezentaciju, drago mi je zbog Jovetića

Crna Gora je igrala na Kipru, a Stefan Mugoša je sve gledao - iz karantina pred ligaški meč sa Inčon junajtedom... Poznata je situacija zbog koje nije mogao da pomogne „sokolima”, ali je bio u ulozi navijača.

- Bili smo u karantinu, probudio sam se u jedan sat iza ponoći po južnokorejskom vremenu da bih odgledao meč. I srećan sam i zbog pobjede i zbog Stevana Jovetića, jer suvišno je govoriti koliko nam on svima znači i kao igrač i kao ličnost - rekao je Mugoša.

Pobjeda od 2:0 je odličan start Lige nacija.

- Igrali smo dobro, dominirali, falio je samo gol u prvom poluvremenu. Kada je ušao Jovetić, sve je došlo na svoje i ovo je odlična uvertira za Luksemburg. Nadam se da ćemo i u toj utakmici slaviti, bez obzira na to što imamo problema oko sastava - dodao je Mugoša.

Sa Mugošom ili bez njega u oktobarskim duelima? Još se ne zna...

- Klub mi nije dozvolio sada da dođem, za oktobar je rano pričati. Ipak, tada se igra plej-aut K lige, biće raspored još teži nego sada. Vidjećemo, moja želja da igram za reprezentaciju nikada nije upitna, ali ne pitam se - istakao je Mugoša. 41 gol postigao je Stefan Mugoša za Inčon junajted u K ligi od januara 2018. Ove sezone se upisao osam puta, prošle 14, a u premijernoj je izbrojao do 19

Bonus video: