Napad na Luksemburg: Jovetić i Islamović od početka

Crnogorska fudbalska reprezentacija večeras na stadionu "Žosi Bartel" u Luksemburgu ima šansu da pobjedom napravi ključni korak ka plasmanu u B Ligu nacija

3480 pregleda 2 komentar(a)
Jovetić tokom sinoćnjeg treninga na stadionu "Žosi Barteč", Foto: Savo Prelević
Jovetić tokom sinoćnjeg treninga na stadionu "Žosi Barteč", Foto: Savo Prelević

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić trebalo bi za večerašnji meč u Luksemburgu da izvrši dvije promjene u startnoj postavi u odnosu na tim koji je počeo meč protiv Kipra prije tri dana.

Stevan Jovetić, koji je u Nikoziji ušao na poluvremenu, i sa dva gola u nastavku odlučio meč, naći će se u startnoj postavi, baš kao i napadač Dino Islamović, momak koji je debitovao u crnogorskom timu.

Napadač Rozenborga je u subotu na "Neo GSP stadionu" ušao u igru u 57. minutu.

Islamović na meču protiv Kipra
Islamović na meču protiv Kiprafoto: Savo Prelević

Na klupu bi trebalo da se presele Marko Bakić i Fatos Bećiraj.

Bakić je u finišu meča na Kipru tražio izmjenu zbog premora, baš kao i Nikola Vukčević, ali je izdržao do kraja, dok je Bećiraj odigrao prvo poluvrijeme.

Očekuje se, dakle, da će Hadžibegić večeras na stadionu "Žosi Bartel" napasti Luksemburžane u ovoj formaciji: Mijatović na golu, Savić i Vujačić kao centralni bekovi, Marušić i Raspopović kao defanzivni bočni fudbaleri, Vukčević i Kosović kao zadnji vezni, te Hakšabanović, Jovetić i Boljević kao istureni iza Islamovića, jedinog klasičnog napadača.

Nakon pobjede na Kipru, Crna Gora ima šansu da trijumfom u Luksemburgu napravi ključni korak ka osvajanju 1. mjesta u grupi i plasmanu u B Ligu nacija.

Oba tima nakon prvog kola imaju po tri boda.

Kipar i Azerbejdžan, koji su bez bodova, sastaju se u Nikoziji.

Oba meča u okviru grupe 1 C Lige nacija počinju u 20.45 sati.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: