Otkrivena kovid-prevara: Slovaci dokazali da testovi nisu bili tačni

Klaksvik i Slovan trebalo je da igraju 19. avgusta

14933 pregleda 3 komentar(a)
Stadion Klaksvika na kome je trebalo da se igra utakmica, Foto: Printscreen
Stadion Klaksvika na kome je trebalo da se igra utakmica, Foto: Printscreen

Prvak Slovačke Slovan iz Bratislave izbačen je iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što je UEFA registrovala utakmicu sa Klaksvikom 3:0 za tim sa Farskih Ostrva, jer jer fizioterapeut Slovana, bio pozitivan na koronavirus.

To je bio rezultat testiranja kojem su Slovaci podvrgnuti po dolasku na Farska Ostrva, čije su vlasti naložile gostima da moraju u karantin, tako da meč nije mogao da bude odigran.

Klaksvik i Slovan trebalo je da igraju 19. avgusta.

Međutim, sada je Slovan objavio da su naknadni krvni testovi, koje je njihov fizioterapeut napravio po povratku u Slovačku, pokazali da on nema kovid antitijela, što znači da nije mogao ni da ima virus.

“Naše sumnje u način testiranja na Farskim Ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se opravdanim. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut napravio u ovlaštenoj laboratoriji u Slovačkoj pokazuju da on nema antitijela na kovid. Test na antitijela pokazuje da li je li osoba koja nije imala simptome preboljela koronu. Svjesni smo da čak ni ove činjenice neće promijeniti odluku Uefe, ali morali smo da objavimo ovako važnu informaciju. Osjećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona“, objavio je Slovan.

Slovan je na sportskom sudu u Lozani (CAS) najavio tužbu protiv Uefe, ali sud je odbio da razmotri slučaj.

Bonus video: