Lids doveo talenta neobičnog imena i prgave naravi

Novi adut „bijelih” je u Holandiji poznat i po neobičnom incidentu. U novembru 2018. je sa starijim bratom pretukao saigrača Matsa Knustera, zbog čega više nije odigrao nijedan zvanični meč za Fejnord

3492 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Predstavljan je kao nova velika stvar holandskog fudbala, najmlađi je strijelac Den Haga u Erediviziji i znalo se da neće dugo ostati u zemlji u kojoj je rođen.

Igrač neobičnog imena, Krizensio Samervil, novo je pojačanje Lidsa.

Klub iz Jorkšira, koji se vratio u Premijer ligu, odlučio je da dovede produkta omladinske škole Fejnorda.

Samervil, koji u oktobru slavi 19. rođendan, prošao je gotovo sve mlađe selekcije Holandije i dao je gol za svaku - od U16 do U19.

Brz je, odličan dribler, a Marselo Bjelsa je zahtijevao da dođe.

Novi adut „bijelih” je u Holandiji poznat i po neobičnom incidentu. U novembru 2018. je sa starijim bratom pretukao saigrača Matsa Knustera, zbog čega više nije odigrao nijedan zvanični meč za Fejnord.

Od januara do ljeta 2019. je bio u drugoligašu Dordrehtu, a prošlu sezonu je proveo u Den Hagu, za koji je na 23 utakmice upisao dva gola i tri asistencije.

Velikan sa „De Kajpa” je, između ostalog, i zbog toga pristao da ga proda Lidsu. Transfer je potvrdio i specijalista za prelazni rok, Đanluka di Marcio, ali još nema detalja.

Bonus video: