Murinjo: Aleksis je među najboljima; Sančes: Prilika koja se ne propušta

"Aleksis je jedan od najboljih napadača na svijetu i kompletiraće našu mladu i talentovanu grupu koju imamo. Donijeće nam kvalitet, snagu i karakter - to je sve ono što mora da ima igrač Junajteda", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Aleksis Sančes Mančester junajted, Foto: Manutd.com
Aleksis Sančes Mančester junajted, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 22.01.2018. 18:35h

Mančester junajted je dobio Aleksisa Sančesa, Arsenal Henriha Mhitarjana, pa je desetak dana pred kraj zimskog prelaznog roka stavljena tačka na posao koji je uzburkao strasti na Ostrvu.

Čileanac je dugo bio na pragu Mančester sitija, ali je lider Premijer lige odustao, jer nije želio (teško je vjerovati da nije mogao) da se nosi s ponudom koju je Arsenalu poslao Žoze Murinjo.

Dva kluba su kompletirala trampu, pa je jermenski napadač, koji je u Mančester stigao prije dva ljeta, donekle smirio navijače Arsenala koji su odavno bijesni na transfer politiku koju forsira Arsen Venger.

"Aleksis je jedan od najboljih napadača na svijetu i kompletiraće našu mladu i talentovanu grupu koju imamo. Donijeće nam kvalitet, snagu i karakter - to je sve ono što mora da ima igrač Junajteda", rekao je Murinjo.

Sančes nije krio zadovoljstvo:

"Čast mi je što sam postao dio najvećeg kluba na planeti. Proveo sam tri i po predivne godine u Arsenalu, a šansu da igram na istorijskom stadionu kakav je "Old traford", te da radim sa Murinjom je nešto što nisam mogao da odbijem. Ponosan sam što sam prvi Čileanac u Junajtedu i želim da što prije pokažem navijačima zašto me je Junajted toliko želio", istakao je Sančes.

Bivši napadač Barselone i Udinezea je tako postao najplaćeniji igrač u Premijer ligi, jer će zarađivati 500 hiljada funti sedmično.

Mhitarjan je dugo bio najveća prepreka ovom transferu, ali je sada prihvatio realnost i čak izjavio ljubav Arsenalu.

"Srećan sam što je sve završeno. San je postao stvarnost, jer sam uvijek sanjao da igram za Arsenal. Sada sam tu i uradiću sve da ispišem istoriju", rekao je Mhitarjan.

Bonus video: