Patrik Šik potpisao za Bajer

Za Lajpcig je upisao 10 golova i tri asistencije na 28 utakmica, što je bilo dovoljno da ubijedi sportskog direktora Bajera Rudija Felera da ga dovede iz svog bivšeg kluba, Rome

1477 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/bayer04fussball
Foto: twitter.com/bayer04fussball

Bajer Leverkuzen je prodao Kaija Haverca i Kevina Folanda, pa su pojačanja u napadu bila neminovna.

Izbor je pao na Patrika Šika, a transfer koji je najavljen prošle sedmice je danas i zvanično potvrđen.

- Veoma sam srećan što sam ovdje. Upoznao sam saigrače, svi su veoma fini. Prvi trening je bio savršen, potpuno sam zadovoljan - rekao je 24-godišnjak iz Praga.

„Verkself” je Romi za češkog napadača platio 26,5 miliona eura i 10 odsto od narednog transfera, ali je jasno da „vučica” ne može da vrati novac koji je uložila.

Dovela ga je iz Sampdorije prije dvije godine za 42 miliona eura, a izgubila je 12, jer joj je Lajpcig platio 3,5 miliona za jednogodišnju pozajmicu.

Za tim Julijana Nagelsmana je upisao 10 golova i tri asistencije na 28 utakmica, što je bilo dovoljno da ubijedi sportskog direktora Bajera Rudija Felera da ga dovede iz svog bivšeg kluba.

Šika dobro pamte i ljubitelji crnogorskog fudbala, jer je 1. septembra 2016. na utakmici kvalifikacija za Evroppsko prvenstvo za mlade dao dva gola na stadionu pod Goricom u pobjedi Češke 3:0.

Bonus video: