Vujačić u idealnom timu 2. kola Lige nacija: Lijepo je biti u društvu takvih asova

Igor Vujačić u idelnom timu 2. kola Lige nacija, gdje je još Milan Mijatović, ali i Serhio Ramos, Kevin de Brujne, Erlik Haland, Antoan Grizman...

4817 pregleda 0 komentar(a)
Igor Vujačić na meču u Luksemburgu, Foto: Savo Prelević
Igor Vujačić na meču u Luksemburgu, Foto: Savo Prelević

Pobjeda iz Luksemburga jedino je što će se pamtiti (1:0 za Crnu Goru, Bećiraj iz penala u 93. minutu), nakon slabe igre i evidentnog fizičkog pada Hadžibegićevih fudbalera u drugom poluvremenu.

Ipak, duel na stadionu “Žosi Barlel” ostaće u lijepom sjećanju defanzivcu Igoru Vujačiću, nekadašnjem kapitenu Zete, koji se nakon utakmice našao u probranom društvu fudbalera koji su obilježili 2. kolo sve četiri divizije Lige nacija.

Španac Serhio Ramos, Belgijanac Kevin de Brujne, Norvežanin Erlik Haland, Francuz Antoan Grizman, ali i Crnogorci Vujačić i golman Milan Mijatović – uvršteni su u idealni tim najmlađeg Uefinog reprezentativnog takmičenja.

- Lijepo je biti u tom društvu, posebno kada vidite koji su se sve igrači, svjetske zvijezde, našli u timu kola. Između ostalih, tu smo golman Mijatović i ja i to nam sigurno puno znači. On je branio na vrhunskom nivou i zaslužio da se nađe u timu kola - kazao je Vujačić.

Koliko će mu pomoći ovo priznanje, vidjeće se uskoro - vraća se u Partizan, gdje nema minutažu, ali ga čeka i novi trener (Aleksandar Nikolić umjesto Sava Miloševića).

- Nisam dobijao šansu u Partizanu, ali radio sam vrijedno na treninzima, spreman sam i čekam svoju šansu. Promijenio se trener i vidjećemo šta će biti - istakao je 26-godišnji fudbaler.

Svoju šansu u reprezentaciji Vujačić je iskoristio - nedolazak Simića, povreda Tomaševića, otvorili su mjesto stamenom štoperu.

- Dugujem veliku zahvalnost i selektoru i predsjedniku Fudbalskog saveza na ukazanom povjerenju. Nastojaću da ga opravdam u sljedećem periodu. To što su nakon pobjede u prvom planu - odbrambeni fudbaleri, ne ide mnogo u prilog timu koji je u Luksemburg otputovao kao favorit. Ipak, upisana je pobjeda koja je gurnula Crnu Goru na čistinu prvog mjesta grupe 1 C Lige nacija. Viši rang - Liga B, već se vidi na horizontu.

- Dobro smo izgledali na Kipru prije pet dana, a šta nam se dogodilo u Luksemburgu - stvarno mi nije jasno, ali neću da omalovažavam protivnika. Oni su stvarno igrali dobro, mi smo bili korektni u prvom, slabi u drugom. Ne znam je li to umor, putovanje, fizička sprema koja sigurno još nije na top nivou. Povukli smo se nesvjesno, čekali šansu iz kontre i dočekali je u samom finišu. Ne mogu da kažem da je zaslužena, ali pobjeda se pamti i ona je rezultat naše želje da je ostvarimo - istakao je Vujačić.

Igra za reprezentaciju i uči na svakom treningu, posebno na utakmicama. A naročito kada igra u paru sa Stefanom Savićem.

- Stefan je prije svega veliki čovjek, pa onda i fudbaler. Mnogo mi je lakše kada je on pored mene. Pričali smo puno van terena, na terenu takođe i imamo stvarno dobru komunikaciju - zaključio je Vujačić.

Bonus video: