Crna Gora protiv Ukrajine i supersile Njemačke

Crna Gora će 18. septembra od 20 časova dočekati Ukrajinu na ,,DG areni“, dok će četiri dana kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici igrati sa Njemačkom

2002 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Bulatović, Foto: FSCG
Slađana Bulatović, Foto: FSCG

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u predstojećim mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić je pozvao 23 igračice:

golmanke: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Modriča, BiH), Anastasija Krstović (Budućnost);

odbrana: Maja Šaranović, Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Marija Maraš, Džejrana Čengić (Breznica), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka), Aleksandra Popović (Breznica), Sanja Nedić (SFK, BiH), Jovana Nišavić (Budućnost);

vezni red: Jelena Karličić, Radosava Kočanović (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Milica Radunović (Budućnost);

napad: Nađa Đurđevac, Svetlana Bečić, Anđela Tošković (Budućnost), Medina Dešić (Vurcburg, Njemačka), Marija Vukčević (Kjeti, Italija), Armisa Kuč (SFK, BiH), Ana Knežević (Breznica).

Crna Gora u okviru grupe I igra sa Ukrajinom i Njemačkom, a selektor Marić ima velikih problema kada je sastav tima u pitanju.

Nekoliko igračica neće biti na raspolaganju jer su njihovi klubovi odlučili da iskoriste tu mogućnost i ne dozvole im dolazak u Crnu Goru zbog situacije sa pandemijom kovid-19.

"Kao i mnoge druge ekipe, i mi smo platili ceh ove situacije sa novim korona virusom jer nećemo moći da računamo na čak šest standardnih igračica. To je veliki problem za nas, ali nećemo da kukamo, želimo da u predstojećim utakmicama pružimo svoj maksimum. Ukrajina i Njemačka su veoma jake ekipe, ne treba puno ni trošiti riječi o njima", rekao je selektor Marić.

Crna Gora će 18. septembra od 20 časova dočekati Ukrajinu na ,,DG areni“, dok će četiri dana kasnije na Gradskom stadionu u Podgorici igrati sa Njemačkom.

Naša reprezentacija izgubila je dosadašnja četiri meča. I Ukrajina je bez bodova iz tri utakmice, dok je supersila Njemačka sa maksimalnim učinkom u prethodne četiri utakmice.

Bonus video: