Peco testira Budućnost pred Astanu

Utakmicama 4. kola nastavlja se Telekom 1. CFL. Budućnost protiv OFK Titograda, na čiju se klupu vraća Nikola Rakojević, zahuktala Podgorica gostuje Iskri u Danilovgradu, Sutjeska protiv Jezera u Beranama za prvu pobjedu ove sezone

8048 pregleda 3 komentar(a)
Sa junskog duela između OFK Titograda i Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Sa junskog duela između OFK Titograda i Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Domaći fudbalski šampionat nastavlja se nakon dvije sedmice pauze zbog utakmica reprezentacije u Ligi nacija.

Četvrta runda Telekom 1. CFL ponudiće neke odgovore - prije svih, je li se Budućnost oporavila nakon dva poraza u prva tri kola, od kojih je drugi najteži u istoriji u samostalnoj CG (4:0 od Podgorice), te da li je Sutjeska spremna da okrene kurs poslije užasnog početka sezone, kada njeni navijači još čekaju na pobjedu.

Može li Podgorica, takođe, sa Miloradom Pekovićem na klupi, da nastavi fenomenalan niz od tri startne pobjede?

MILINKOVIĆ: OPET MOŽEMO DA BUDEMO NEZADRŽIVI

Budućnost pod Goricom (20 sati) dočekuje OFK Titograd, na čijoj će klupi debitovati trener protiv kojeg su “plavi” u minulih pet sezona gotovo redovno vodili borbu za titulu.

Situacija nije takva pred večerašnji sudar, jer je Titograd posljednji, sa samo bodom iz tri meča.

- Nadam se da smo pauzu iskoristili da ekipu psihološki i fizički vratimo u normalu. U prethodnom periodu nismo imali dovoljno vremena da odradimo sve što smo htjeli jer smo bili u karantinu zbog koronavirusa. To se odrazilo na igru i rezultate, ali očekujem da ćemo u nastavku biti mnogo bolji - rekao je trener Mladen Milinković.

Za Budućnost su, pod njegovim vođstvom, porazi nepoznat osjećaj...

- Nismo naučili na te situacije i dobro je što je tako. Igračima je teško pao ovakav početak, ali to je prošlo. Moramo da gledamo naprijed. Bitno je da napravimo barem tri pozitivna rezultata, a onda će i ekipa biti kao ranije - nezadrživa - rekao je on.

“Plavi” su veliki favoriti, ali tabela može da zavara.

- Nimalo laka utakmica. Oni imaju novog trenera, igrači će željeti da se dokažu, da pruže i više nego što mogu. Nadam se, ipak, da će moji fudbaleri biti onakvi kakvi zapravo jesu - dobri i kvalitetni - rekao je Milinković.

- Pogledali smo se u oči, mi igrači smo sjeli i objasnili se između sebe. Vidjeli smo gdje smo griješili, nadam se da smo pauzu iskoristili da se vratimo pobjedničkom nizu - dodaje napadač Petar Grbić.

Nakon gradskog derbija Podgoričane čeka dug put i veliko iskušenje u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Astane u Kazahstanu.

- Astana nije najbolje startovala u Evropi, ima problema sa povredama, golmani nijesu u nekoj formi… U napadu imaju nekoliko pojedinaca koji imaju toliki individualni kvalitet da sami mogu da riješe utakmicu. Nadam se da nećemo praviti greške kao u nekim prethodnim mečevima ili da ne dajemo gol ili dva prednosti kao Ludogorecu. Astana posjeduje kvalitet i bilo bi vrlo teško da preokrenemo. Igra se na prirodnoj travi, teren je u izvanrednom stadnju i imaćemo ogromnu motivaciju - rekao je trener Budućnosti.

Milenković je pogledao još dalje:

- Ukoliko napravimo dobar rezultat, znamo da nas u sljedećem kolu čeka Sarajevo. Sa dva dobra rezultata smo u plej-ofu Lige Evrope, što bi bio veliki uspjeh. Siguran sam da će igrači dati sve od sebe, a vjerujem da možemo i do iznenađenja.

Nikola Rakojević se vratio na klupu OFK Titograda, koji ima samo bod nakon tri kola, te dva derbija ispred sebe - protiv Budućnosti, pa Iskre.

- Iako se u ekipi nalaze neki igrači sa kojima sam radio, trebaće mi malo vremena da se upoznam sa ostalim, a posebno sa potencijalom mladih igrača. Čeka nas težak rad i u sljedeća dva kola dvije teške utakmice. Prvo protiv Budućnosti, koja je favorit i jedan od glavnih kandidata za titulu, a potom sa Iskrom, koja je u top tri ekipe lige. Znamo da je Crnogorska liga takva da svako svakog može da dobije. Naše je da se pripremimo dobro i da pokušamo da iznenadimo rivala - poručio je Rakojević za klupski sajt.

PET UTAKMICA U TRI TERMINA

Četvrta runda otvara se u neobičnom terminu - Jezero u Beranama čeka Sutjesku u 17.15 sati. Nikšićani su pod pritiskom da konačno krenu sa pobjedama, iako imaju mnogo problema.

Četvorica igrača su van stroja zbog koronavirusa, nema ni povrijeđenih Kojaševića i Cicmila, pod velikim znakom pitanje je i nastup Osmajića, Jankovića i Grivića.

- Puno je problema, ali ne odustajemo od naših ambicija - poručio je trener Dragan Radojičić uz opasku da će igrati samo potpuno zdravi fudbaleri.

Iskra u Danilovgradu u 18 sati dočekuje vodeću Podgoricu, a slika sa tog meča će ići u region posredstvom TV Arenasport.

U istom terminu sastaju se Rudar i Petrovac u Pljevljima, dok će u 20 časova, osim okršaja Budućnost - OFK Titograd, igrati Zeta i Dečić.

Bonus video: