Klop: Vau, kakva utakmica, kakav protivnik, kakva igra oba tima

Ba startu Premijer lige, Liverpul je pobijedio Lids 4:3 na Enfildu

7380 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Kamere su uhvatile Jirgena Klopa dok je prilazio Marselu Bijelsi kako jasno izgovara:

"Vau".

I zaista bila je to utakmica koja ostavlja bez daha na startu Premijer lige - Liverpul je pobijedio Lids 4:3 na Enfildu.

Tempo, presing, dobri potezi, pa i velike greške - sve što je esencija fudbala punudila su dva sjajna tima.

I dok se za Liverpul znalo šta može, Lids je, uprkos porazu, nagovijesti dobru sezonu na povratku u elitni rang.

"Kakva utakmica, kakav protivnik, kakvo izdanje oba tima. Pravi spektakl, uživao sam", u svom stilu je emotivno govorio Klop nakon meča.

"Jasno je da imamo prostora da popravimo igru u odbrani, ali to nije neubičajeno za prvi meč. Dosta naših igrača je igralo za nacionalne selekcije tokom sedmice, i to moramo uzeti u obzir, ali i protivnik nas je natjerao na greške. Mi možemo da budemo bolji, mi ćemo i biti bolji, ali ja sam zadovoljan igrom protiv organizovanog i strastvenog tima kakav je Lids", rekao je Klop.

Trener šampiona smatra da je nakon pauze očekivana oscilacija.

"Fudbal nije vožnja biciklom, nakon nekog vremena se izgube neke niti i potrebno je vrijeme da se sve složi. Takođe, vjerujem da će Lids imati dobru sezonu, ako zadrži ovakav intenzitet. Vjerujem da hoće, jer su došli iz napornog takmičenja u kome su znali kako da rasporede svježinu i snagu", rekao je Klop.

Marselo Bijelsa nije bio razočaran, iako je izgubio u finišu...

"Nije lako neutralisati Liverpul, a mislim da smo u nekim djelovima meča uspjeli u tome. Mislim da nisu baš do kraja mogli da igraju onako kako to rade. Bilo je dosta pozitivnih stvari. Nastavljamo da radimo", kazao je Argentinac.

Bonus video: