Najveći neprijatelji - pet crvenih kartona u porazu "svetaca" od Marseja u Parizu

Nejmar, Kurzava i Paredes "pocrvenjeli" kod "svetaca", Marseju isključeni Amavi i Benedeto. PSŽ prvi put od sezone 1978/1979 je poražen u prva dva kola bez datog gola

16399 pregleda 22 reakcija 2 komentar(a)
Nejmar je udario Alvara i optužio ga da je rasista, Foto: Reuters
Nejmar je udario Alvara i optužio ga da je rasista, Foto: Reuters

Najneprijateljskiji derbi Francuske potvrdio je naziv - Marsej je slavio na Parku prinčeva" sa 1:0 u utakmici sa pet crvenih kartona!

Svi su viđeni po isteku predviđenih šest minuta nadoknade, jer su u sedmom direktno morali u svlačionicu domaći igrač Kurzava i gostujući bek Amavi, a odmah potom zbog dva žuta Paredes iz PSŽ-a i Benedeto na drugoj starni.

Sve je potom začinio najskuplji igrač na svijetu Nejmar, koji je nemoć svog tima želio da riješi obračunom u devetom minutu nadoknade.

Utakmica je završena, ali biće još drame - brazilski superstar je, naime, po završetku meča optužio fudbalera Marseja Alvara Gonsalesa za rasizam!

"On je rasista, vrijeđao me je na rasnoj osnovi. Zato sam ga udario - žao mi je što nisam jače", kazao je Nejmar.

Marsej je bio opasniji protiv koronom oslabljenog Pari Sen Žermena (Mbape, Ikardi i Markinjoš su bili u karantinu), a ekipa Andre Viljaša-Boaša je to iskoristila - Paje je sjajno izveo slobodan udaraca Florijan Toven bio brz i spretan da pretrči zadnju liniju i ljevicom neodbranjivo pogodi mrežu u 31. minutu.

On ima učinak od po dva gola i asistencije u prva dva kola.

Bonus video: