Čelična odbrana Dečića - ništa nije slučajno

Dečić je jedini tim u ligi koji nije primio gol nakon četiri kola i trenutno je drugi na tabeli: "Odbrana počinje od napada, slobodno mogu da kažem od mene kao najisturenijeg", kaže napadač Tuzana Iljir Camaj.

5073 pregleda 111 reakcija 1 komentar(a)
Foto: FB
Foto: FB

Podgorica lider, Dečić na drugom mjestu, Rudar s utakmicom manje i Budućnost dijele poziciju broj tri - karte su izmiješane, već sada može da se kaže da je početak Prve crnogorske fudbalske lige ponudio dosta, iako su prošla četiri kola.

Pomalo u sjenci uspjeha tima iz Lješkopolja, koji je u prva tri kola imao maksimalan učinak, bili su rezultati Dečića, sve do prije dvije noći kada je sastav Edisa Mulalića savladao Zetu na Trešnjici 2:0 golovima Anđela Rudovića i Ognjena Rolovića.

Tuzani imaju po dva trijumfa i remija, postigli su četiri pogotka i jedina su ekipa koja u prvih 360 minuta CFL nije primila gol.

"Ništa nije slučajno, pa ni to da još nismo primili gol. Odbrana počinje od napada, slobodno mogu da kažem od mene kao najisturenijeg", kaže napadač Dečića Iljir Camaj.

Pobjeda protiv Budućnosti na startu - 2:0, i to na stadionu Koma, bila je početak kakav je Dečić mogao samo da zamisli.

"Uvijek je posebno pobijediti Budućnost. To nikada nije lako. Slavili smo potpuno zasluženo i u tom momentu su tri boda predstavljala nagradu za dobar rad tokom priprema", ističe 24-godišnji fudbaler.

Pored trijumfa protiv Budućnosti i Zete, upisani su i remiji u duelima sa Iskrom i Jezerom.

"Za tim mečevima možemo da žalimo, u oba smo mogli da slavimo. Čak je to i bilo realno kada se pogleda broj promašenih šansi. Mada, dobro je i ovako, najvažnije je da igramo onako kako želimo, da se pridržavamo onoga što traži trener i da svaki pojedinac u ekipi daje sve za uspjeh Dečića. Dok god je tako, ne brinem, iako je svima jasno da će biti i pobjeda i poraza", navodi Camaj, koji je bio strijelac na premijeri protiv Budućnosti.

Osvrnuo se i na duel sa Zetom u subotu...

"Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Zeta je tim koji respektujemo, iako je u problemu na startu sezone. Ne vjerujem da će ostali lako nositi bodove sa Trešnjice u nastavku sezone", poručio je Camaj.

Naredni rival je Rudar - u nedjelju u Tuzima. Nakon ovako dobrog starta, činjenica je da Dečić nosi ulogu favorita.

"Ne bježimo od te uloge, vjerujem da možemo da se nosimo s njom. Očekujem da ponovimo izdanja iz prva četiri kola i onda sam siguran da su nam velike šanse za tri boda. Jer, bolji smo od Rudara.

Euforije, međutim, nema - ambicije Dečića se ne mijenjaju.

"Sezona je tek počela, rano je da „poletimo”, jer još nismo uradili ništa. I dalje mislimo samo na to da osiguramo opstanak, sve što uradimo bolje od toga je - fenomenalno. Klub nam je omogućio sve uslove, dosta sam dugo ovdje i mogu da kažem da Dečić nikada nije bio ovako organizovan".

Kada su u pitanju kandidati za titulu, Camaj je bio jasan:

"Budućnost je malo sporije počela sezonu, ali sigurno će se vratiti na pravi put. Sutjeska ima možda i najbolji tim u ligi - to su dva kandidata, vidjećemo može li neko da im parira", zaključio je fudbaler Dečića.

Bonus video: