Bajern uvećao prednost, remi Šalkea

Miler je od 100 golova u Bundesligi, čak devet postigao protiv Verdera
0 komentar(a)
Tomas Miler, Foto: Reuters
Tomas Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2018. 19:11h

Bajern je nakon 19. kola uvećao prednost na tabeli.Lider je na "Alijanc areni" slavio protiv Verdera, dok Šalke nije uspio više od bida pred svojim navijačimka sa Hanoverom, pa bavarci imaju čak 16 bodova prednosti nad najbližim rivalima.

bavarci su teže od očekivanja slomili otpor "zelenih". Verder je poveo u prvom poluvremenu golom Gondorfa u 25. mknutu na asistenciju Maksa Krusea.

Upravo nakon udarca glavom Krusea Verderu u 8. minutu nije dosuđen penal, iako je lopta od ruke defabnzivca Bajerna završila na stativi. Uzalud su bili protesti gostujućih igrača.

Bajern ej potom preuzeo konce igre i zahvaljujući sjajnom osjećaju za prosto Tomasa Milera došao do izjednačenja u 41. minutu.

Bajern je poveo u drugom preko Levandovskog, da bi gosti izjednačili autogom Sulea.

Bajern je potom zagospodario terenom, pa su Levandovski i opet Miler zahvaljujući sjajnom kretanju psotavili konačan rezultat.

Miler je došao do cifre od 100 golova u Bundesligi, Verderu ih je dao najviše - čak devet!

Verder je ostao u zoni baraža za popunu Bundeslige sa 16 bodova.

Šalke je propustio šansu da preuzme drugo mjesto, iako je zimsko pojačanje iz Juventusa, Hrvat Marko Pjaca pogodio već u pšrvoj utakmici u kojoj je dobio priliku od starta.

Hanover se, međutim, nije predavao i golom sjajnog Niklasa Fulkruga došao je do remija. Fulkrug je sjajnu formu demonstrirao het-trikom u prethodnom kolu u pobjedi nad Majncom.

Rezultati:

Bajern - Verder 4:2 (Miler 41, 84, Levandovski 63, 77 - Gondorf 25, Sule (autogol) 74)

Šalke - Hanover 1:1 (Pjaca 16 - Fulkruk 86)

Bonus video: