Salah odmah uhvatio pravi ritam, Vilijan veliko pojačanje Arsenala

Egipatski napadač upisao het-trik u goleadi protiv Lidsa, omaleni Brazilac pokazao koliko može da bude bitan za „tobdžije”

6466 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

U jeku glasina da ga Ronald Kuman želi u Barseloni, Mohamed Salah je odradio fantastičan posao na startu Premijer lige u dresu Liverpula.

Početak obećava, ako Egipćanin ostane i ako nastavi u ovom ritmu, Liverpulu se mnogo toga otvara - Salah je protiv Lidsa (4:3) upisao het-trik i postao tek prvi igrač „redsa” koji je u prvoj utakmici u sezoni postigao tri gola, nakon Džona Oldridža (1988/89).

Takođe, prvi je igrač velikana iz grada Bitlsa koji je četiri sezone zaredom pogađao na otvaranju, a drugi uopšte u Premijer ligi - pored Tedija Šeringema u periodu od sezone 1992/1993. do 1995/1996.

Odličan ritam na početku ima i Džejmi Vardi, najbolji strijelac lige prošle sezone, koji je postigao dva pogotka (oba, istina, iz penala) protiv Vest Broma, a istakao se i brazilski tandem iz Arsenala - Gabrijel Magaljaeš i Vilijan.

Novi štoper iz Lila je postigao gol za 2:0 protiv Fulama, dok je bivši vezista Čelsija u ubjedljivom trijumfu (3:0) učestvovao s dvije asistencije.

GOLMAN

Pikford (Everton) - mreža tima iz Liverpula se nije tresla u duelu s Totenhemom, a Pikford je pokazao zašto je „jedinica” engleske reprezentacije. Posebno se istakao kod zicera Doertija.

ODBRANA

Dinj (Everton) - maestralan centaršut kod gola Kalvert-Luina je francuskog lijevog beka promovisao u jednog od junaka trijumfa „karamela”.

Gabrijel (Arsenal) - odmah na startu meča s Fulamom je napravio veliki kiks, a onda zagospodario terenom, mada mu nije ni bilo teško protiv skromnog protivnika. Kasnije je i dao gol, pa je brazilski štoper imao obećavajući debi u dresu Arsenala.

Kastanj (Lester) - još jedan debitant koji se istakao - pogotkom. Belgijanac, novajlija iz Atalante, načeo je mrežu Vest Broma i najavio ubjedljiv trijumf Lestera u Birmingemu.

SREDINA

Vilijan (Arsenal) - niko nije ni imao dilemu da će biti veliko pojačanje za „tobdžije”. Brazilac je dva puta asistirao na premijeri, pa Mikel Arteta već sada zna da je na desnoj strani napada paklena konkurencija između Vilijana i Nikole Pepea.

Tovan (Marsej) - golom je riješio derbi protiv Pari Sen Žermena, ali čini se i bio jedini na terenu koji se sramio ponašanja igrača oba tima koji su se žestoko potukli.

„Ove mečeve gledaju i djeca, kako možemo da im budemo primjeri ako ovo radimo”, rekao je poslije utakmice ofanzivac Marseja.

Teljo (Betis) - igrao se 94. minut u Vitoriji kada je Teljo šokirao Alaves i donio tri boda Betisu na početku La Lige.

Alan (Everton) - njegov tempo je kao stvoren za ono što zahtijeva Premijer liga. Bilo ga je na svakom dijelu terena protiv Totenhema, Karlo Anćeloti je dobro znao zašto ga toliko želi.

NAPAD

Vardi (Lester) - Zlatna kopačka za sezonu 2019/2020. nije mogla da poželi bolji početak nove kampanje. Vardi se dva puta upisao s bijele tačke i potvrdio da mu VBA leži kao protivnik jer je bio strijelac u svih pet međusobnih utakmica u karijeri.

Salah (Liverpul) - i on je iskoristio dva penala kao Vardi u vatrenom duelu Liverpula i Lidsa (4:3). Egipćanin je postigao i evrogol, što je bio apsolutno najljepši detalj meča na „Enfildu”.

Valjeho (Valensija) - dvostruki strijelac u gradskom derbiju s Levanteom, čime je već u prvih 90 minuta izjednačio učinak iz kompletne prošle sezone. Možda i dobije veću šansu kod novog trenera Havija Grasije.

Bonus video: