budućnost sjutra u kazahstanu u 2. kolu kvalifikacija za ligu evrope

Milinković: Imamo šansu, Astana nije u najboljoj formi

"Strah nas je mnogo koštao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nadam se da toga neće biti protiv Astane", naglašava trener "plavih"

3769 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost mora da pronađe način da se suprotstavi Astani, kaže trener crnogorskog šampiona Mladen Milinković.

Meč sa Astanom igra se u četvrtak od 16 sati.

"Nakon eliminacije od Ludogoreca, igrači će imati ogromnu motivaciju da naprave dobar rezultat koji bi obradao ne samo nas koji radimo u klubu, one koji vole Budućnost, već i sve ljude u Crnoj Gori. Borićemo se za nastavak u Evropi. Osim dobre igre, zalaganja, pravog pristupa, vjerujem da ćemo imati i malo više sreće za taj iskorak koji svi želimo", rekao je Milinković i dodao:

"Neću reći ništa novo ako kažem da je Astana jedan dobar tim, ali to sigurno nije ona ekipa od prije dvije-tri sezone kada su bili u zenitu. Njihova prednost je što dugo igraju zajedno, imaju iskustvo, o čemu svjedoči činjenica da im najmlađi igrač ima 26 i po godina. Nisu u najboljoj formi, a to je naša šansa. Probaćemo to da iskoristimo ovdje u Almatiju", ističe Milinković.

Šta ne smije Budućnost da dozvoli?

"Ne smijemo dozvoliti da imamo dva minuta lufta, a kamo li 20. Evropa to ne prašta. Pričali smo o tome, radili smo na tim stvarima, a ponovićemo opet pred utakmicu. Igrači moraju da budu koncentrisani, a što je još važnije - da ne budu uplašeni. Strah nas je mnogo koštao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nadam se da toga neće biti protiv Astane", naglašava Milinković.

U sastavu nema Draška Božovića, koji je suspendovan.

"Golovi koje je dao prošle sezone, asistencije, pa dva pogotka protiv Titograda prije nekoliko dana - sami za sebe govore koliko nam Božović znači. On je bio naš najbolji igrač. Ipak, znali smo i prije početka sezone da na njega ne možemo da računamo u evropskim utakmicama. Iz tog razloga doveli smo Janketića, ali i on je van konkurencije jer se povrijedio u prvom kolu protiv Dečića. Nadam se da će svi igrači koji budu istrčali dati maksimum. Možda i više od toga. Pobjednik dobija mnogo, a poraženi faktički ništa. Lijepo bi bilo se poslije utakmice mi radujemo", zaključio je Milinković.