Sedam igrača Bajerna među 12 kandidata za igrače godine

Jasno je da će najbolji defanzivac biti igrač šampiona Evrope, jer su u igri David Alaba, Džošua Kimih i Alfonso Dejvis

2810 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UEFA
Foto: UEFA

UEFA je otkrila imena 12 igrača koji konkuršu za nagrade za najboljeg golmana, defanzivca, vezistu i napadača u Ligi šampiona.

Imena laureata će biti otkrivena 1. oktobra, na žrijebu za novu sezonu elitnog takmičenja, a čak sedmorica kandidata su iz Bajerna.

Jasno je da će najbolji defanzivac biti igrač šampiona Evrope, jer su u igri David Alaba, Džošua Kimih i Alfonso Dejvis.

I Manuel Nojer i Robert Levandovski su favoriti u konkurencijama golmana, odnosno napadača, a za vezistu sezone konkurišu dvojica iz tima Hansija Flika - Tijago Alkantara i Tomas Miler. Čini se da dominaciju Bavaraca može da prekine samo njihov rival, Kevin de Brujne.

Žiri sastavljen od trenera 32 kluba koja su učestvovala u grupnoj fazi, zajedno sa 55 novinara iz zemalja članica Uefe, davali su po pet, tri i bod igračiam.

Kada je sve sabrano, objavljeno je ko su finalisti.

GOLMANI: Kejlor Navas (Kostarika - Pari Sen Žermen), Manuel Nojer (Njemačka - Bajern), Jan Oblak (Slovenija - Atletiko)

ODBRAMBENI IGRAČI: David Alaba (Austrija - Bajern), Alfonso Dejvis (Kanada - Bajern), Džošua Kimih (Njemačka - Bajern)

VEZISTI: Tijago Alkantara (Španija - Bajern), Kevin de Brujne (Belgija - Mančester siti), Tomas Miler (Njemačka - Bajern)

NAPADAČI: Robert Levandovski (Poljska - Bajern), Kilijan Mbape (Francuska - Pari Sen Žermen); Nejmar (Brazil - Pari Sen Žermen)

U Ligi Evrope, kandidati za igrača sezone su Romelu Lukaku (Belgija - Inter), Bruno Fernandeš (Portugal - Mančester junajted) i Ever Banega (Argentina - Sevilja).

Bonus video: