Đirona odnijela bod iz Madrida, Valensija pala na Kanarima

Atletiko - Đirona 1:1, Savić svih 90 minuta na terenu
0 komentar(a)
Savić, Foto: Reuters
Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2018. 21:50h

Dva loša rezultata Atletiko Madrida na "Vanda Metropolitanu" u samo četiri dana - Sevilja je u srijedu slavila u prvom meču četvrtfinala Kupa (2:1), a bod sa velelepnog stadiona danas je odnijela Đirona (1:1).

Antoan Grizman doveo je domaće u vođstvo u 34. minutu nakon fenomenalne asistencije glavom Dijega Koste, da bi bod Kataloncima donio Portu u 73, udarcem iz blizine poslije loše reakcije Kokea, koji je očajno ispucao loptu iz svog šesnaesterca.

Mogao je tim Dijega Simeonea, baš kao u srijedu, da doživili klasični nokaut u završnici, kada je dobru šansu za Đironu imao Borha Garsija.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić igrao je svih 90 minuta za Atletiko, u defanzivnom paru sa Himenesom.

Đirona, novi član Primere, ove sezone je neugodna za Madriđane - Atletika je zakinula i u 1. kolu na svom stadionu (2:2), na kojem je jesenas srušila i Real (2:1).

Atletiko je, ipak, ostao na drugom mjestu, i to zahvaljujući iznenađenju na Kanarskim ostrvima, gdje je Las Palmas savladal Valensiju sa 2:1.

Gosti su poveli preko Mine u 5. minutu, a već u 20. je izjednačio Viera u 20.

Početkom nastavka je sve odlučeno kada je Gabrijel dobio u istom minutu dva žuta kartona, a Kaljeri iskoristio penal.

"Slijepi miševi" su meč završili s dva igrača manje, jer je u finišu isključen i Veso.

Sevilja je bila ubjedljiva na gostovanju Espanjolu, slavila je sa 3:0 pogocima Franka Vaskesa, Antonija Sarabije i Luisa Murijela, dok je Viljareal u lokalnom derbiju savladao Levante (2:1).

Bonus video: