Terzić: Nisam još svjestan da sam heroj

Nije bilo mnogo golova, ovaj je svakako najdrži, ali je zasluga cijele ekipe. Bio je sjajan osjećaj kada sam zatresao mrežu - rekao je 21-godišnji vezista

5021 pregleda 143 reakcija 8 komentar(a)
Vasilije Terzić na današnjoj utakmici, Foto: FC Astana
Vasilije Terzić na današnjoj utakmici, Foto: FC Astana

Senzacionalnom pobjedom u Almatiju nad Astanom, fudbaleri Budućnosti su nastavili evropsku odiseju.

Heroj je bio Vasilije Terzić, koji se odlično ubacio i iskoristio sjajan centaršut kapitena Petra Grbića za gol odluke u 25. minutu.

- Napravili smo istorijski uspjeh. Vjerovali smo od 1. minuta i odigrali odličnu utakmicu. U 1. poluvremenu smo postigli gol, a onda se odlučili da čekamo šansu iz kontri. I 2. poluvrijeme smo odigrali dobro, sad idemo na Sarajevo - rekao je 21-godišnji vezista.

Terziću je ovo treći pogodak u dresu prvog tima Budućnosti, bez dileme i najdraži, iako je 21. juna protiv Podgorice bio jedini strijelac u trijumfu koji je „plave” približio na milimetar od titule.

- Nije bilo mnogo golova, ovaj je svakako najdrži, ali je zasluga cijele ekipe. Bio je sjajan osjećaj kada sam zatresao mrežu. Nisam još svjestan da sam heroj.

Astana je bila apsolutni favorit, kvota na Budućnost je bila dvocifrena, ali se još jednom pokazalo da su iznenađenja u fudbalu, pogotovo u ovakvom sistemu takmičenja, moguća.

- Pokazali smo karakter. Vjerovali smo i pričali prije utakmice da možemo do iznenađenja, jer su nas svi otpisali - istakao je Terzić.

Bonus video: