Duel vrijedan Lige šampiona u Milanu, lider ide u Bergamo

Napoli gostuje Atalanti koja ga je nedavno eliminisala iz Kupa, Juventus u ponedjeljak čeka Đenovu
74 pregleda 0 komentar(a)
Roma - Inter Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Roma - Inter Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.01.2018. 17:44h

Sjutra se nakon tri sedmice pauze nastavlja italijanska Serija A, i to mečevima 21. kola, tačnije druge runde proljećnog dijela šampionata.

Lider Napoli gostuje Atalanti koja ga je nedavno eliminisala iz Kupa, Juventus u ponedjeljak čeka Đenovu, a najzanimljivije bi trebalo da bude u duelu Intera i Rome.

I jedan i drugi tim su u negativnoj seriji završili 2017. godinu, a sjutrašnji meč od 20.45 na "Meaci" mogao bi da ponudi odgovor na pitanje koja je ekipa bliža plasmanu u Ligu šampiona.

"Prijala nam je pauza, igrači su s odmora došli s pravim karakterom i za nas je ovo poput novog početka. Naši ciljevi? Više puta smo ponovili da želimo u Ligu šampiona, tome težimo, jer je Interu tamo mjesto", rekao je trener Intera Lućano Spaleti.

Štoper Lisandro Lopes prvo je pojačanje "crno-plavih" u zimskom prelaznom roku, a drugo bi, najkasnije do utorka, trebalo da postane Rafinja, vezista Barselone.

"Znamo kvalitet Rafinje i može da nam donese mnogo. Ipak, moramo da budemo strpljivi, jer je nedavno izašao iz povrede", istakao je Spaleti čiji je tim u prvom dijelu sezone slavio sa 3:1 na "Olimpiku".

A Roma je u problemu na tržištu zbog finansijskog fer-pleja i činjenice da do kraja juna mora da obezbijedi 60 miliona eura.

Tako rimski klub rizikuje da u narednih desetak dana izgubi i Edina Džeka i Rađu Naingolana.

Mnogo je realnije da ode jedan od njih dvojice, a bliži odlasku je Džeko, koji je navodno već pristao na prelazak u Čelsi.

"Džeko će protiv Intera biti u prvom timu", odgovorio je trener Euzebio di Franćesko na pitanje o eventualnom transferu napadača iz Bosne i Hercegovine.

Inter uz meč više ima dva boda više od Rome, a nije pobijedio već pet utakmica u prvenstvu i Kupu.

"Vučica", s druge strane, ima niz od četiri meča bez trijumfa.

Lacio borbu za plasman u Ligu šampiona nastavlja duelom sa Kjevom u Rimu, dok Milan ide na Sardiniju na megdan Kaljariju.

Parovi 21. kola - nedjelja: Atalanta - Napoli (12.30), Bolonja - Benevento, Lacio - Kjevo, Sampdorija - Fiorentina, Sasuolo - Torino, Udineze - Spal, Verona - Krotone (18), Kaljari - Milan (18), Inter - Roma (20.45);

Ponedjeljak: Juventus - Đenova (20.45).

Bonus video: