Liverpul predstavio Alkantaru, Klop oduševljen: Nisam vjerovao da je njegov dolazak moguć

Na „Enfild“ je za 30 miliona eura stigao Tijago Alkantara, koji je savršeno dirigovao igrom Bajerna u pohodu na šestu titulu prvaka Evrope

4479 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Liverpoolfc.com
Foto: Liverpoolfc.com

Fenomenalni potezi Jirgena Klopa na fudbalskoj „pijaci“ učinili su Liverpul šampionom Evrope 2019. i prvakom Engleske nakon 30 godina pauze.

Njemac je najviše novca potrošio na Virdžila van Dajka i Alisona Bekera, koji su opravdali svaki cent, a Endrju Robertson je od čovjeka koji je plaćen svega devet miliona eura izrastao u praktično najboljeg lijevog beka svijeta.

A da veliki kvalitet ne mora da se plati skupo, pokazuje i posljednji transfer „redsa“ - na „Enfild“ je za 30 miliona eura stigao Tijago Alkantara, koji je savršeno dirigovao igrom Bajerna u pohodu na šestu titulu prvaka Evrope.

- Ovo je fenomenalno. Presrećan sam što se sve konačno završilo. Njegovim dolaskom smo dobili nove opcije u timu, ali i izuzetnog momka - rekao je Klop.

Španski reprezentativac brazilskog porijekla je sedam godina bio u Bajernu, u koji ga je iz Barselone doveo Pep Gvardiola. Sada će biti rival nekadašnjem učitelju.

- Bajern sa glavnim igračima ima duge, duge ugovore. Tijago je godinama bio glavni, znam da su u Bajernu žarko željeli da ga zadrže, što je normalno kada se zna kakva mu je bila uloga. Ali, on je bio spreman za novi izazov i odlučio se za nas. Igrao je protiv nas prije dvije godine u Ligi šampiona i zna kakva mašina možemo da budemo, htio je da bude dio toga. Iskreno, mnogo puta sam razmišljao da bi bio pravo pojačanje za nas, ali da budem iskren, nisam mislio da je transfer moguć - naglasio je Klop.

Bonus video: