Šteta što đedovi ovo ne mogu da vide: Tomi Dojl do 2025. u Sitiju

Unuk legendi Mančester sitija, Majka Dojla i Glina Pardoua, dobio povjerenje Pepa Gvardiole. Istovremeno, Siti je proslijedio bivšeg mladog reprezentativca Crne Gore, Arijaneta Murića, na pozajmicu u Đironu

5536 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mancity.com
Foto: Mancity.com

Majk Dojl i Glin Pardou su bili saigrači 60-ih i 70-ih godina u Mančester sitiju i upisali svoja imena u istoriju kluba, jer su 1968. donijeli „građanima“ drugu titulu prvaka Engleske.

Njihova djeca Skot i Šarlot su se vjenčali, a sudbina kao da je htjela da unuk dvije legende kluba bude jedna od najvećih nada Sitija.

U pitanju je 18-godišnji vezista Tomi Dojl, koji je danas potpisao ugovor do 2025, uz obećanje Pepa Gvardiole da će biti važan član prvog tima.

Lids je htio da ga dovede, kod Marsela Bjelse bi sigurno bio starter, ali je odlučio da ostane u klubu koji voli.

- Ovo je moj dom. Ovdje sam mnogo godina, bio sam oduševljen kad mi je ponuđen novi ugovor. Nisam se razmišljao da li da potpišem, jer sam oduvijek i navijač Sitija. Ponosan sam što sam u prvom timu i što ću moći da učim od menadžera, ostalih članova stručnog štaba i saigrača - rekao je Dojl.

Mladi vezista je već debitovao u Premijer ligi, jer je 8. jula odigrao 15 minuta protiv Njukasla. Nažalost, njegovi đedovi to nisu mogli da vide - Majk je preminuo 2011. godine, a srce Glina, koji je i dalje najmlađi debitant u istoriji kluba sa 15 godina i 341 danom, umro je u maju.

Istovremeno, Siti je objavio da je proslijedio Arijaneta Murića na pozajmicu u Đironu.

Bonus video: