Postigle prvi gol, doživjele peti poraz

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena od Ukrajine na "DG areni" sa 3:1. U utorak pod Goricom protiv Njemačke

8242 pregleda 5 komentar(a)
Salvlje nakon prvog gola u kvalifikacijama, Foto: Savo Prelević
Salvlje nakon prvog gola u kvalifikacijama, Foto: Savo Prelević

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore doživjela je peti poraz u petom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - bolja od izabranica Mirka Marića na "DG areni" je bila Ukrajina (1:3).

Za utjehu, ostaje činjenica da je naša selekcija postigla prvi gol u kvalifikacijama, u kojima je do sada primila 22 pogotka. Uspjelo je to Medini Dešić, koja je u 63. minutu zatresla ukrajinsku mrežu nakon dobrog ubacivanja Slađane Bulatović sa svoje polovine.

Gošće su prethodno vodile 2:0 golovima Apanaščenko u 23. i Kunine u 60. minutu. Dok su Ukrajinke pogađale, crnogorske fudbalerke su promašivale šanse, a najveće su imale Armisa Kuč u 13. i Medina Dešić u 53. minutu.

I kada Crna Gora golom vratila u igru, desio se "maler" kojim je utakmica odlučena - Slađana Bulatović, naša najbolja fudbalerka, nesrećno je postigla autogol nakon prekida Ukrajinki.

Gostujuća selekcija je do kraja meča mogla i ubjedljivije da slavi.

Crna Gora već u utorak na stadionu pod Goricom u meču 6. kola dočekuje svjetsku velesilu Njemačku. Meč se igra u neobičajenom terminu - 16.07 časova.

Bonus video: