FSCG izdvojio rekordan iznos novca za razvoj infrastrukture i pomoć klubovima

FSCG je prošle godine uložio šest miliona i 255 hiljada eura

7267 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbalski savez Crne Gore izdvojio je rekordan iznos novca u ulaganja u fudbalsku infrastrukturu i pomoć klubovima, saopšteno je na današnjoj Skupštini FSCG, na kojoj je usvojen finansijski izvještaj za 2019. godinu.

Ukupno, FSCG je prošle godine uložio šest miliona i 255 hiljada eura.

Nekoliko kapitalnih projekata je u toku, poput izgradnje stadiona Sveti Petar Cetinjski na Cetinju, izgradnja tribina u Nikšiću, na stadionu Podgorice u Lješkopolju, kao i na Kampu saveza na Starom aerodromu u Podgorici, kao i postavljanje reflektora na stadionima širom Crne Gore.

"Ovakva situacija u zemlji i svijetu nije zaustavila jak investicioni ciklus saveza posvećen unapređenju fudbalske infrastrukture u zemlji. Nastavili smo realizaciju najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji FSCG, izgradnju reflektorskog osvjetljenja na stadionima prvoligaških i drugoligaških klubova. Nakon postavljanja reflektora na stadionima OFK Titograda i Iskre, osvjetljenje je instalirano i na stadionima Podgorice, Zete, Rudara, Dečića i Koma", kazao je predsjednik FSCG Dejan Savićević.

"Tokom narednih mjeseci nastavićemo ovaj značajan infrastrukturni projekat postavljanjem reflektora na stadionima u Beranama, Bijelom Polju, Kotoru i Baru. Takođe, spremni smo za sve projekte i inicijative koje nam dostave klubovi ili lokalne samouprave u cilju poboljšanja fudbalske infrastrukture. Već imamo velika interesovanja za nekoliko projekata i nadam se da ćemo ih zajednički realizovati", naglasio je Savićević.

Skupštini je prisustvovalo 41, od ukupno 45 delegata.

Bonus video: