Ivan Rakitić se oprostio od reprezentacije Hrvatske

Za Hrvatsku je debitovao 2007. godine. Izabrao je "vatrene", a ne Švajcarsku, zemlju u kojoj je rođen i za čije je mlade selekcije ranije igrao

3609 pregleda 1 komentar(a)
Rakitić, Foto: Twitter
Rakitić, Foto: Twitter

Ivan Rakitić se oprostio od reprezentacije Hrvatske - nakom nakon 106 utakmica i 15 golova.

Za Hrvatsku je debitovao 2007. godine. Izabrao je "vatrene", a ne Švajcarsku, zemlju u kojoj je rođen i za čije je mlade selekcije ranije igrao.

On je bio jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine, kada je relizovao odlučujuće penale u pobjedama protiv Danske i Rusije.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram da prelomim i donesem tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostaće mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu ekipu koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i saigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

Bonus video: