Milinković pred Sarajevo: Biće nam teže nego u Kazahstanu

Budućnost će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati Sarajevu, nakon što je u Kazahstanu napravila senzaciju, pobjedom od 1:0

14214 pregleda 25 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener fudbalera Budućnosti Mladen Milinković kazao je da njegovu ekipu u četvrtak u Zenici čeka teža utakmica nego protiv Astane.

Budućnost će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati Sarajevu, nakon što je u Kazahstanu napravila senzaciju, pobjedom od 1:0.

"Jedan kazahstanski novinar je nakon utakmice rekao da nas kao sad očekuje lakša utakmica i lakši protivnik, misleći na Sarajevo. Odgovorio sam mu da nas očekuje sada mnogo teža utakmica. Čudan je taj naš balkanski mentalitet. Pokušavam to prenijeti na igrače, odnosno govorim im stalno da nas očekuje mnogo teži protivnik nego što je Astana“, rekao je Milinković za BiH portal sportsport.ba.

Milinković je kazao da je Sarajevo "blagi favorit", jer ima i kontinuitet jakih evropskih mečeva.

"Klub kao klub, a i igrači mnogo dobijaju igrajući evropske utakmice. Ekipa Sarajeva je i vrednija i na tržištu, a igraju u Bosni i Hercegovini, ne na svom stadionu i nema navijača, ali i to je neka prednost. Sarajevo ima kvalitetan tim, a i pojedince koji mogu donijeti prevagu. Možda nekad djeluje da igraju usporeno, no mislim da je to sve stvar taktike. Sarajevo dobro igra na rezultat i to je dodatni kvalitet“, kazao je on.

Budućnost, međutim, može mnogo, naglasio je Milinković.

"Ukoliko smo mi na nivou, ukoliko smo borbeni kao protiv Astane, onda možemo da se nosimo sa svim ekipama u regionu. Mi protiv Sarajeva ne smijemo da dozvolimo lagan pristup, niti u jednom trenutku se ne smijemo opustiti. Ako bude tako onda možemo dosta toga. Ako se opustimo, Sarajevo će znati da nas kazni“.

Na pitanje da li su čelnici kluba obećali vanredne premije za prolazak Sarajeva, odgovorio je:

"Ne, o tome ne pričamo uoči susreta. Finansijski dobro stojimo, igrači su zadovoljni primanjima, predsjednik je čovjek od riječi. Otkako je on došao u klub situacija je sjajna. Bogato smo nagrađeni za titulu, ali i za pobjedu nad Astanom. Međutim, vjerujte da o tome nismo razmišljali, a ni razgovarali. Naš predsjednik voli fudbal, ne štedi i svaki naš uspjeh je nagrađen. Zaista je milina raditi u ovakvoj Budućnosti".

Bonus video: